Вузлики з беконом і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Проста і смачна закуска-випічка на кожен день. Розповім, як приготувати вузлики з беконом і сиром. Для них підійде будь-який сорт сиру. Мені особливо подобається їсти їх відразу, поки сир гарячий і тягнеться.
Замість бекону та сиру можна зробити вузлики з будь-якою начинкою. Для основи використовуйте готове або саморобний тісто: пісочне, листкове, дріжджове. Випічку краще їсти відразу, а якщо вузлики вже охололи, розігрійте їх в мікрохвильовій печі, тоді сир буде тягучим.
- Чеддер - 250 грам (або інший жовтий сир)
- Бекон - 400 грам
- Листкове тісто - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Готове листкове тісто розрізати невеликими смужками. Смужки бекону обсмажте на розпеченій сковороді до золотистої скоринки. Перекладіть його на серветки і розкришите великими шматочками. Сир наріжте кубиками. Викладіть на кожну смужку тесту шматочок сиру, додайте бекон.
2. Сформуйте вузлики, змастіть кожен оливковою олією і викладіть на деко з пергаментом.
3. Посипте зверху кожен сіллю і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 12 хвилин.
4. Перекладіть вузлики з дека в тарілку. Подавайте їх відразу, щоб сир тягнувся.