Пишні булочки «вузлики»
(покроковий рецепт з фото)
Прості, але дуже апетитні булочки на молоці - це теплий смак дитинства, яким можна порадувати своїх близьких. З цукром, джемом, сиром, глазур'ю, родзинками або корицею - готуйте на свій смак!
Улюблений рецепт здобних булочок "вузлики", який показала мені моя бабуся, булочки виходять ніжні, пишні і дуже смачні. Тісто для булочок готується швидко і просто. Тісто виходить м'яке, з ним дуже приємно працювати, а булочки дуже пишні і смачні.
- Молоко - 1/2 склянки
- Вода - 1/4 склянки
- Дріжджі сухі - 3 чайних ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Яйця курячі - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 150 грам
- Борошно - 350-400 грам
1. У глибоку ємність, для початку, вбийте яйце і жовток. Збийте їх з цукром. Потім додайте дріжджі, воду і тепле молоко. Перемішайте.
2. У рідку суміш введіть борошно і сіль. Замісити тісто.
3. Порційно столовими ложками введіть вершкове масло. Вимішуйте тісто протягом 10 хвилин, поки воно не стане гладким.
4. Залиште тісто на годину під харчовою плівкою або накрийте його рушником, щоб воно збільшилося в розмірі.
5. Розділіть тісто спочатку на три частини, а потім кожну частину на 12 кульок.
6. У кожну формочку помістіть по три шматочки.
7. Дайте булочкам піднятися ще хвилин 20, щоб подвоїтися і стати пишніше.
8. Випікайте булочки в розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин. Після випікання змастіть розтопленим вершковим маслом. Приємного чаювання!