Восьминіг в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Настав час і для рідкісних продуктів на моїй кухні. Вдалося придбати в черговий раз морепродукти, тому із задоволенням поділюся з вами, як приготувати восьминога в духовці нехай рідко, але влучно!
Оскільки восьминіг в моїй хаті - це скоріше розкіш, ніж повсякденний продукт, зазвичай таке блюдо подаю до якогось важливого для мене події. У чому переваги цієї страви, так це в тому, що гаряче і гарнір готуються одночасно, та ще й в духовці, а це значить, що бігати туди-сюди по кухні не доведеться. Загалом, якщо до вас потрапить восьминіг, спробуйте запекти його таким чином в духовці!
- Восьминіг - 450 грам (а саме - щупальця)
- Картопля - 450-900 грам
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - 8 Ст. Ложок
- Каперсами - 1 Ст. Ложка (у маслі)
- Біле вино - 1/4 склянки (склянка - 250 мл)
- Орегано - 1 Ст. Ложка (сушений)
- Каєнський перець - - За смаком (зовсім трошки, буквально на кінчику ножа)
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
Щупальця восьминога вимийте і висушіть. Наріжте їх шматочками в 2, 5-3 см і викладіть в ємність.
Помийте і очистіть картопля. Наріжте його кубиками майже вдвічі менше, ніж шматочки восьминога і викладіть в ту ж ємність.
Туди ж додайте паприку, каєнський перець, орегано, розрізані на дві частини зубчики часнику і оливкове масло. Все перемішайте, щільно закрийте харчовою плівкою і приберіть на кілька годин в холодильник промаринуватися.
Через кілька годин дістаємо ємність і розігріваємо духовку до 200 градусів. Дістаньте з ємності часник. Перекладіть шматочки восьминога і картоплі на деко, застелений папером для випічки. Чи не накладайте шматочки один на одного. Поставте в духовку на 10 хвилин.
Потім деко дістаньте і шматочки восьминогів полийте вином. Запікайте ще хвилин 15, картопля повинна приготуватися, а восьминіг - зарум'яниться. Додайте каперси, посоліть і потримайте в духовці ще хвилини 3. Вуаля!