Весняне різотто з томатами
(покроковий рецепт з фото)
Весняне різотто з томатами - одне з моїх улюблених страв з першими зеленими овочами. Воно так піднімає настрій, тому навчу і вас, як приготувати це красиве, поживна і корисна страва.
Я використовувала брокколі, зелений горошок і стручкову квасолю, але можна взяти будь-які зелені овочі, бобові та свіжу зелень.
Корисне, яскраве і ситне блюдо. Пробуйте на здоров'я!
- Мал - 16-18 Ст. Ложок (для ризотто)
- Помідори черрі - 500 грам
- Часник - 2 зубчики
- Брокколі - За смаком
- Горошок зелений - За смаком
- Квасоля стручкова - За смаком
- Зелень свіжа - За смаком
- Масло оливкове - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Спочатку очистіть брокколі, горошок і квасоля. Якщо потрібно, наріжте на зручні шматочки і пробланшуйте овочі в киплячій солоній воді кілька хвилин, щоб вони стали трохи м'якше. Овочі процідіть і поки відкладіть в сторону, а відвар збережіть для приготування різотто.
2. Розріжте навпіл помідори черрі і обсмажте їх на сковороді з зубчиком часнику, додавши трохи оливкового масла і дрібку солі. Потім покладіть рис, обсмажте і його, влийте трохи киплячого овочевого відвару і варіть рис на помірному вогні, додаючи в міру википання киплячий відвар. Готуйте різотто, перемішуючи, сіль за смаком.
3. Майже в кінці приготування різотто, в окремій сковороді обсмажте зубчик часнику в невеликій кількості оливкової олії. Покладіть відварені зелені овочі, нарізану свіжу зелень, сіль, все перемішайте і прогрійте.
4. Готове різотто.
5. Можна подати 2 страви окремо.
6. Або разом, як вам більше до смаку. Смачного!