Рецепт Різотто весняне з редискою фото

Різотто весняне з редискою
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, Корисний обід, На сніданок
Гарячі страви, Різотто

Нарешті за вікном світить тепле сонечко, і щебечуть пташки, а це значить, що прийшла весна! Саме час додавати в наш раціон свіжі овочі, і сьогодні у нас в меню весняне різотто з редискою!

Цей рецепт приготування різотто весняного з редискою з'явився можна сказати випадково, коли минулої весни я як божевільна стала додавати свіжі овочі практично в усі страви. Пообіцявши чоловікові приготувати що-небудь смачне і незвичайне, я пішла в магазин і не змогла втриматися, щоб не купити яскравий і соковитий редис. Довго думала, що ж таке цікаве з ним зробити і зупинилася на різотто, тим більше що рис для нього якраз був удома. І ви знаєте, вийшло дуже навіть смачно! Смак у страви був такий свіжий і незвичайний, що чоловік прийшов в повний захват. А сьогодні я хочу поділитися своїм рецептом з вами і розповісти, як приготувати різотто весняне з редискою.

  • Рис арборіо - 400 грам
  • Редис - 100 грам
  • Лук червоний - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Вершки 35% жирності - 50-70 мілілітрів
  • Сир твердий - 50 грам
  • Бульйон курячий - 1, 5 L
  • Вино біле сухе - 50 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Масло рослинне - 20 мілілітрів
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
різотто весняне з редискою - фото крок 1
Червоний цибулю очищаємо і нарізає невеликими кубиками.
різотто весняне з редискою - фото крок 2
У сковороді з товстими стінками ми розтоплюємо вершкове масло, потім додаємо рослинне і обсмажуємо на цій суміші нарізану цибулю до прозорості.
різотто весняне з редискою - фото крок 3
Потім додаємо рис, перемішуємо і смажимо все разом ще хвилин 5. Рис слід постійно помішувати. Через 5 хвилин вливаємо біле вино і продовжуємо смажити рис, поки рідина не випаруватися.
різотто весняне з редискою - фото крок 4
Тим часом очищаємо і подрібнюємо часник.
різотто весняне з редискою - фото крок 5
Тепер вливаємо на сковороду приблизно 1/3 частина бульйону, солимо і перчимо рис, готуємо, поки бульйон НЕ випаруватися. Потім додаємо ще півлітра бульйону, чекаємо, коли рідина випаруватися і знову вливаємо бульйон.
різотто весняне з редискою - фото крок 6
Поки готується рис, ми трьом на на дрібній тертці редис.
різотто весняне з редискою - фото крок 7
Коли рис буде готовий, ми додаємо в нього вершки і тертий сир, перемішуємо, потім додаємо тертий редис, знову перемішуємо, знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо настоятися 5 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти