Веллінгтон
(покроковий рецепт з фото)
Веллінгтон, або м'ясо по-Веллінгтонського - класичне блюдо англійської національної кухні. Смак - на любителя, але особисто мені дуже подобається.
Чи не претендую на авторство оригінального рецепта автентичного Веллінгтона. Наскільки знаю, справжній Веллінгтон (такий, яким він був винайдений пару століть тому) готується дуже занадто багато роботи, а у мене ж все - досить просто і зрозуміло. Ну і добре - головне, що виходить дуже якісне м'ясне блюдо, яке не соромно і на святковий стіл поставити.
- Фарш свинячо-яловичий - 900 грам
- Кетчуп - 100 грам
- Куряче яйце - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Петрушка свіжа (пучок) - 1 штука
- Вершкове масло - 25 грам
- Гриби білі заморожені - 200 грам
- Тісто листкове дріжджове - 500 грам
- Сіль харчова - - За смаком
- Перець мелений - - За смаком

Всі інгредієнти бажано відразу виставити на робочу поверхню, щоб потім не витрачати на це час.

Насамперед м'ясний фарш змішуємо з трьома яйцями, кетчупом, а також дрібно нарізаними цибулею, часником і зеленню. Солимо, перчим, гарненько перемішуємо.

Беремо форму для запікання розміром приблизно 30 з 10 см. Викладаємо в неї фарш і запікаємо близько 20 хвилин при 190 градусах. Потім дістаємо з духовки і охолоджуємо до кімнатної температури.

Тим часом, поки фарш запікається, в сковороді на олії обсмажити нарізані грибочки. Обсмажуємо близько 5 хвилин, після чого знімаємо з вогню.

Тісто розгортаємо в досить тонкий пласт. У центр тесту викладаємо грибну начинку. У центрі тесту залишаємо недоторканою площа для фаршу, а всю іншу площу нарізаємо смужками шириною приблизно в 1, 5 см. Для наочності дивіться фото.

Слідом за тим на гриби в центр тесту викладаємо запечений фарш.

Тепер нарізаними стрічками тесту плотненько накриваємо нашу начинку. Я завжди накриваю хрест-навхрест - для красоти.

Змащуємо тісто по поверхні збитим яйцем. Ставимо в духовку і випікаємо ще 40 хвилин при колишній температурі.

Іноді тісто в кінці запікання пригорає, тому за 15 хвилин до закінчення запікання наш пиріг можна накрити листом фольги. Готове м'ясо по-Веллінгтонського злегка охолоджуємо і подаємо з салатом або гарніром. Смачного!