Вареники з тофу
(покроковий рецепт з фото)
Вперше вареники з тофу я спробувала в одному веганські закладі, з тих пір загорілася ідеєю навчитися готувати їх самостійно. Блюдо ідеально підійде для ситного обіду або вечері.
Докладніше, як приготувати вареники з тофу, я розповім в покроковому рецепті нижче. Використання грибів опціонально, головне додати шпинат. У начинку можна додати харчові дріжджі для легкого сирного смаку. У моєму рецепті ідеальне тісто, його можна тонко розкачати, воно не рветься, а начинка нагадує рикотту.
- Тофу - 250 грам
- Цибуля - 1/2 штуки
- Печериці - 150 грам
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Вода - 160 мілілітрів (гаряча )
- Сіль - 1 Чайна ложка(1/2 ç.l. - в тісто, 1/2 ç.l. - в начинку)
- Шпинат - 1/2 пучка
- Сухий часник - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки
- Майонез пісний - 2-3 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Змішайте борошно, масло і сіль. Додайте гарячу воду і замісити еластичне тісто. Залиште його на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору.
Додайте порізані на кубики печериці. Смажте поки не випарується вся рідина.
Тофу розкришите руками і додайте на сковороду разом зі спеціями. Заправте начинку пісним майонезом і добре все перемішайте.
В кінці додайте дрібно нарізаний шпинат, тушкуйте його хвилину до м'якості.
Розкачайте тонко тісто і склянкою зробіть гуртки.
У центр викладіть начинку.
Складіть гуртки навпіл і защипніть краю.
Варіть вареники з тофу в киплячій воді поки не спливуть. Приблизно 7-9 хвилин.
Вареники з тофу готові, смачного!