Вареники з сиром солоні
(покроковий рецепт з фото)
Ми звикли їсти солоні вареники з картоплею та грибами, а також солодкі - з сиром і ягодами. На цей раз ви дізнаєтеся, як приготувати вареники з сиром солоні. Рецептик, що треба!
Солоні вареники мені подобаються більше, ніж солодкі. Я вам так скажу. Готувати вареники з солоним сиром з додаванням свіжої зелені - все одно, що класти в них м'який сир. Виходить дуже навіть вишукано, ситно і смачно! особливо добре, якщо при цьому ви їх ліпіть не поодинці, тоді і процес прискорюється, і робота йде на лад.
- Борошно - 400 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сир - 300 грам
- Зелень - За смаком
- Вода - 1 Склянка
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Змішуємо дрібку солі з просіяного борошном. Поступово вливаємо холодну або ледь теплу воду, розтираючи муку вилочкою. Розбиваємо в борошно яйце і замішуємо еластичне тісто. Скачує в кулю. Ми залишаємо на 15 хвилин. Після чого поділяємо тісто на маленькі шматочки. Посипаємо стіл борошном і розгортаємо качалкою зі шматочків тесту тоненькі коржі невеликого діаметра.
Готуємо начинку. Викладаємо сир в миску. Моєму зелень. Я взяла стандартний набір з петрушки, кропу і зеленої цибулі. Зелень дрібно рубаємо на обробній дошці і закидаємо в сир. Розбиваємо яйце, солимо і перчимо до смаку. Ретельно все перемішуємо.
Викладаємо готову сирну масу на коржі з тіста. Защипуємо краю так, щоб не було щелочек, інакше вареники можуть розпастися при варінні. Ставимо воду на вогонь і доводимо до кипіння. Кидаємо вареники в окріп, чекаємо, щоб вони спливли. Для цього можна їх перешкодити злегка, щоб вони не пристали до дна каструлі.
Після спливання вареників зменшуємо вогонь і варимо ще хвилин 5-7. Витягуємо вареники шумівкою і викладаємо в глибоку миску. Кладемо до них шматок вершкового масла. Коли масло розтане і вареники просочаться їм, викладаємо порцію на тарілку, а до них додаємо ложку сметани. Посипаємо свіжою зеленню і пригощаємося на здоров'я!