Варені котлети
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.
Варені котлети - дієтичне і корисне для здоров'я блюдо. Входять в список багатьох дієт, та й просто відмінний варіант, якщо потрібно скинути пару кілограм. Котлети можна готувати з будь-якого фаршу.
Опис приготування:
Варені котлети, незважаючи на думку багатьох, це дуже смачна страва. Ми звикли, що котлетки має бути добре підсмажені з усіх бочків і це смачно. Але на жаль це дуже важко для печінки і шлунка. Сьогодні ділюся рецептом, як приготувати корисні, але не менш смачні котлети. Фарш можна взяти будь-який, у мене яловичий, але блюдо чудово виходить з будь-якого фаршу. Отже, якщо смажені котлети для вас табу, а ви їх дуже любите, спробуйте цей рецепт, вам сподобається!
- Фарш - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Хліб - 1 скибочку (по бажанню)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Часник сушений - 1 Чайна ложка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
У глибоку миску викладіть фарш, додайте яйце, розмочений у воді шматок хліба і спеції.
Потім додайте цибулю, натертий на дрібній тертці. Гарненько все розмішайте і міцно відбийте фарш.
Сформуйте котлетки однакового розміру.
Є два варіанти варіння котлет, в глибокому посуді, додавши стакан води або на паровій бані. Мені подобається другий варіант, котлети виходять набагато ніжніше.
Так як фарш у мене яловичий, то варити котлети потрібно довше. Приблизно 25-30 хвилин і все готово. Подавайте з гарніром і овочами. Смачного!