Рецепт В'ялена вишня фото

В'ялена вишня
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Вишня
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Заготовки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 11 дн. 2 г. 0 хв.

В'ялена вишня обов'язково стане в нагоді вам взимку. Її можна додавати в різну випічку, використовувати в соусах або ж в компотах з додаванням сухофруктів. Тому не забудьте заготовити її влітку!

Опис приготування:

Якщо вам потрібно дізнатися, як приготувати в'ялену вишню, то просто прочитайте цей рецепт. Він обов'язково вам стане в нагоді. У вишні міститься багато корисних речовин і вітамінів. І в результаті у вас під рукою завжди буде корисна заготівля.

  • Вишня - 500 грам
  • Цукор - 125 грам
  • Вода - 150 мілілітрів
в'ялена вишня - фото крок 1
Свіжу вишню покладіть в друшляк і гарненько промийте. Якщо в ній будуть черв'ячки, то замочіть ягоди в холодній воді на деякий час, тоді шкідники спливуть назовні.
в'ялена вишня - фото крок 2
Тепер відірвіть у вишень хвостики і дістаньте з них кісточки. Ви можете зробити це просто руками, використовувати шпильку, шпильку або ж вдатися до допомоги спеціальних пристосувань, тоді справа піде швидше.
в'ялена вишня - фото крок 3
Перекладіть підготовлені ягоди без кісточок в каструльку, засипте їх цукром і залийте водою. Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Варіть п'ять-десять хвилин. Потім дістаньте вишні шумівкою.
в'ялена вишня - фото крок 4
Приварену вишню викладіть на деко. Можна використовувати піднос зі скла або пластику. Широка тарілка також підійде. Поставте вишню підсихати, "забудьте" її на кілька тижнів. Раз на кілька днів перевертайте ваші вишеньки.

Схожі рецепти