В'ялена вишня
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 11 дн. 2 г. 0 хв.
В'ялена вишня обов'язково стане в нагоді вам взимку. Її можна додавати в різну випічку, використовувати в соусах або ж в компотах з додаванням сухофруктів. Тому не забудьте заготовити її влітку!
Опис приготування:
Якщо вам потрібно дізнатися, як приготувати в'ялену вишню, то просто прочитайте цей рецепт. Він обов'язково вам стане в нагоді. У вишні міститься багато корисних речовин і вітамінів. І в результаті у вас під рукою завжди буде корисна заготівля.
- Вишня - 500 грам
- Цукор - 125 грам
- Вода - 150 мілілітрів
Свіжу вишню покладіть в друшляк і гарненько промийте. Якщо в ній будуть черв'ячки, то замочіть ягоди в холодній воді на деякий час, тоді шкідники спливуть назовні.
Тепер відірвіть у вишень хвостики і дістаньте з них кісточки. Ви можете зробити це просто руками, використовувати шпильку, шпильку або ж вдатися до допомоги спеціальних пристосувань, тоді справа піде швидше.
Перекладіть підготовлені ягоди без кісточок в каструльку, засипте їх цукром і залийте водою. Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Варіть п'ять-десять хвилин. Потім дістаньте вишні шумівкою.
Приварену вишню викладіть на деко. Можна використовувати піднос зі скла або пластику. Широка тарілка також підійде. Поставте вишню підсихати, "забудьте" її на кілька тижнів. Раз на кілька днів перевертайте ваші вишеньки.