Тушкована курка з оливками і квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне блюдо, насичене ароматами і смаками! Незвичайний інгредієнт в цій страві - родзинки, але він відмінно поєднується з куркою і квасолею. Спробуйте, Вам сподобається!
Для приготування цього ситного страви потрібно обсмажити курячі стегна і овочі, а потім запікати страву в духовці під кришкою або фольгою. Я готую на дві персони, але ви можете збільшити кількість інгредієнтів, враховуючи всіх членів сім'ї і гостей. Тут можна використовувати курячі стегна і ніжки. Квасоля беремо консервовану або заздалегідь зварену. Це цілком самостійне блюдо, але до нього відмінно підійде ще гарнір з рису, кус-Куса або пшент.
- Куряче стегно - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Часник - 1 штука
- Оливки - 30 грам (зелені або чорні )
- Квасоля консервована - 1 Склянка
- Бульйон курячий - 50 мілілітрів
- Вода - 50 мілілітрів
- Вино біле сухе - 50 мілілітрів
- Чебрець сухий - 3/4 чайних ложки (або 4 гілочки свіжий)
- Родзинки - 1 Ст. Ложка
- Сіль перець - За смаком
- Корінь імбиру - 1 Чайна ложка (тертий)
На добре розігрітій сковороді з оливковою олією обсмажте курячі стегна з двох сторін до рум'яної скоринки. Викладіть у форму для запікання або сковороду з металевою ручкою.
Лук з морквою наріжте дрібними кубиками і обсмажте до м'якості на сковороді, в якій смажили курку.
Додайте подрібнений часник і тертий імбир, смажте 1 хвилину.
Влийте воду, курячий бульйон, вино, посолити і довести до кипіння.
Надішліть приготований соус в сковороду з стегнами.
Накрийте фольгою і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів на хвилин 40.
Після закінчення часу вийміть сковороду з духовки, зніміть фольгу і додайте в блюдо квасоля, родзинки, Оливки, чебрець. Поверніть блюдо в духовку ще на 20 хвилин без фольги.
Готову страву вийміть з духовки і дайте відпочити 5 хвилин.
Смачного!