Рецепт Тушкована курка з оливками і квасолею фото

Тушкована курка з оливками і квасолею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Курячі стегенця
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Солоне
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Відмінне блюдо, насичене ароматами і смаками! Незвичайний інгредієнт в цій страві - родзинки, але він відмінно поєднується з куркою і квасолею. Спробуйте, Вам сподобається!

Опис приготування:

Для приготування цього ситного страви потрібно обсмажити курячі стегна і овочі, а потім запікати страву в духовці під кришкою або фольгою. Я готую на дві персони, але ви можете збільшити кількість інгредієнтів, враховуючи всіх членів сім'ї і гостей. Тут можна використовувати курячі стегна і ніжки. Квасоля беремо консервовану або заздалегідь зварену. Це цілком самостійне блюдо, але до нього відмінно підійде ще гарнір з рису, кус-Куса або пшент.

  • Куряче стегно - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
  • Часник - 1 штука
  • Оливки - 30 грам (зелені або чорні )
  • Квасоля консервована - 1 Склянка
  • Бульйон курячий - 50 мілілітрів
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Вино біле сухе - 50 мілілітрів
  • Чебрець сухий - 3/4 чайних ложки (або 4 гілочки свіжий)
  • Родзинки - 1 Ст. Ложка
  • Сіль перець - За смаком
  • Корінь імбиру - 1 Чайна ложка (тертий)
тушкована курка з оливками і квасолею - фото крок 1
На добре розігрітій сковороді з оливковою олією обсмажте курячі стегна з двох сторін до рум'яної скоринки. Викладіть у форму для запікання або сковороду з металевою ручкою.
тушкована курка з оливками і квасолею - фото крок 2
Лук з морквою наріжте дрібними кубиками і обсмажте до м'якості на сковороді, в якій смажили курку.
тушкована курка з оливками і квасолею - фото крок 3
Додайте подрібнений часник і тертий імбир, смажте 1 хвилину.
тушкована курка з оливками і квасолею - фото крок 4
Влийте воду, курячий бульйон, вино, посолити і довести до кипіння.
тушкована курка з оливками і квасолею - фото крок 5
Надішліть приготований соус в сковороду з стегнами.
тушкована курка з оливками і квасолею - фото крок 6
Накрийте фольгою і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів на хвилин 40.
тушкована курка з оливками і квасолею - фото крок 7
Після закінчення часу вийміть сковороду з духовки, зніміть фольгу і додайте в блюдо квасоля, родзинки, Оливки, чебрець. Поверніть блюдо в духовку ще на 20 хвилин без фольги.
тушкована курка з оливками і квасолею - фото крок 8
Готову страву вийміть з духовки і дайте відпочити 5 хвилин.
тушкована курка з оливками і квасолею - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти