Рецепт Тушкована кольорова капуста з овочами фото

Тушкована кольорова капуста з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Овочі , Капуста , Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Привіт всім любителям овочевих закусок! Сьогодні я розповім, як приготувати тушковану кольорову капусту з овочами за оригінальним рецептом. Блюдо вийде неймовірно смачним і корисним. Приступаємо?

Опис приготування:

Таким блюдом можна порадувати рідних в звичайний будній день. Оригінальність смаку зможе підкорити кожного, хто його скуштував. Блюдо відмінно підійде на обід або вечерю і також сподобається вегетаріанцям. Обов'язково рекомендую спробувати

  • Мелена куркума - 1, 5 чайних ложки
  • Кмин - 1, 5 чайних ложки
  • Мелена кориця - 1, 5 чайних ложки
  • Koriandr, каєнський перець, паприка - по 1 чайних ложок
  • Мелений кардамон - 1/2 чайних ложки
  • Кольорова капуста - 1 штука
  • Морква - 5 штук
  • Сіль, перець - За смаком
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Солодкий цибуля - 1 штука
  • Часник - 6 зубчиків
  • Гайка - 400 грам (варений )
  • Консервовані томати - 800 грам
  • Петрушка - 1/2 склянки (рубана)
  • Підсмажені кедрові горіхи, мигдаль - по 50 Грам (по бажанню)
тушкована кольорова капуста з овочами - фото крок 1
Починаємо з того, що гарненько промиваємо і очищаємо кольорову капусту і моркву. Капусту ділимо на суцвіття, морква нарізаємо смужками. В окремій ємності змішуємо все спеції, а духовку розігріваємо до 220-240 градусів. Деко застилає пергаментом, розкладаємо кольорову капусту і моркву, посипаючи сіллю і половиною суміші спецій. Поливаємо оливковою олією і відправляємо в духовку на хвилин.
тушкована кольорова капуста з овочами - фото крок 2
У великій чавунній каструлі підігріваємо оливкова олія, обсмажуємо рубаний лук, часник. Додаємо залишилися спеції і гарненько все перемішуємо. Тушкуємо протягом 2-3 хвилин.
тушкована кольорова капуста з овочами - фото крок 3
Тепер додаємо варену нут і консервовані помідори, солимо, перчимо і накриваємо кришкою. Тушкуємо все протягом 5 хвилин на середньому вогні, потім додаємо капусту і моркву. За потреби, додаємо ще спецій і води, тушкуємо все разом 15-20 хвилин і знімаємо з вогню.
тушкована кольорова капуста з овочами - фото крок 4
Готову страву прикрашаємо рубаною петрушкою і обсмаженими горіхами і подаємо до столу! Приємного апетиту

Схожі рецепти