Тушкована кольорова капуста з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Привіт всім любителям овочевих закусок! Сьогодні я розповім, як приготувати тушковану кольорову капусту з овочами за оригінальним рецептом. Блюдо вийде неймовірно смачним і корисним. Приступаємо?
Таким блюдом можна порадувати рідних в звичайний будній день. Оригінальність смаку зможе підкорити кожного, хто його скуштував. Блюдо відмінно підійде на обід або вечерю і також сподобається вегетаріанцям. Обов'язково рекомендую спробувати
- Мелена куркума - 1, 5 чайних ложки
- Кмин - 1, 5 чайних ложки
- Мелена кориця - 1, 5 чайних ложки
- Koriandr, каєнський перець, паприка - по 1 чайних ложок
- Мелений кардамон - 1/2 чайних ложки
- Кольорова капуста - 1 штука
- Морква - 5 штук
- Сіль, перець - За смаком
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Солодкий цибуля - 1 штука
- Часник - 6 зубчиків
- Гайка - 400 грам (варений )
- Консервовані томати - 800 грам
- Петрушка - 1/2 склянки (рубана)
- Підсмажені кедрові горіхи, мигдаль - по 50 Грам (по бажанню)
Починаємо з того, що гарненько промиваємо і очищаємо кольорову капусту і моркву. Капусту ділимо на суцвіття, морква нарізаємо смужками. В окремій ємності змішуємо все спеції, а духовку розігріваємо до 220-240 градусів. Деко застилає пергаментом, розкладаємо кольорову капусту і моркву, посипаючи сіллю і половиною суміші спецій. Поливаємо оливковою олією і відправляємо в духовку на хвилин.
У великій чавунній каструлі підігріваємо оливкова олія, обсмажуємо рубаний лук, часник. Додаємо залишилися спеції і гарненько все перемішуємо. Тушкуємо протягом 2-3 хвилин.
Тепер додаємо варену нут і консервовані помідори, солимо, перчимо і накриваємо кришкою. Тушкуємо все протягом 5 хвилин на середньому вогні, потім додаємо капусту і моркву. За потреби, додаємо ще спецій і води, тушкуємо все разом 15-20 хвилин і знімаємо з вогню.
Готову страву прикрашаємо рубаною петрушкою і обсмаженими горіхами і подаємо до столу! Приємного апетиту