Кольорова капуста, тушкована з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Кольорова капуста, тушкована з овочами, - відмінне пісне блюдо. Дуже рекомендую це блюдо на обід, а ще краще - на вечерю. Особливо в сезон овочів! Вітамінна бомба гарантована! готується 20 хвилин.
Як приготувати кольорову капусту, тушковану з овочами?
1. Цвітну капусту розділите на суцвіття. Ретельно промийте кожне суцвіття. Розірвіть суцвіття на частини, якщо вони - великого розміру.
2. Цибулину очистіть і наріжте півкільцями.
3. Часник очистіть і дрібно нарубати.
4. Помідори очистіть від шкірки і плодоніжки. Для цього помістіть їх на кілька хвилин в окріп; шкірка краще відійде. Поріжте невеликими шматочками.
5. Базилік промийте і дрібно нарубати.
6. У сковороді нагрійте рослинну (краще - оливкова) олія. Викладіть в неї нарізані цибулю і часник. Обсмажте до м'якості, потім додайте перець чорний і сіль, інші спеції на свій розсуд.
7. Викладіть в сковороду інші нарізані і підготовлені овочі - кольорову капусту, помідори, нут або боби. Залийте овочі томатною пастою. Якщо треба, посоліть і поперчіть ще. Закрийте кришкою і тушьте протягом 15 хвилин, поки кольорова капуста не стане м'якою.
8. Додайте в гасіння нарізаний базилік.
Кольорова капуста, тушкована з овочами, готова!
Подавайте блюдо гарячим з рисом або сметаною.
Смачного!
- Кольорова капуста (коб) - 1 штука (невеликого розміру)
- Цибулина - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Консервовані боби або нут- 250 грам (можна не додавати.)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Базилік свіжий - - За смаком
- Томатна паста - 400 мілілітрів
- Сіль - - За смаком
- Чорний перець - - За смаком
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
1. Цвітну капусту розділите на суцвіття. Ретельно промийте кожне суцвіття. Розірвіть суцвіття на частини, якщо вони - великого розміру.
2. Цибулину очистіть і наріжте півкільцями.
3. Часник очистіть і дрібно нарубати.
4. Помідори очистіть від шкірки і плодоніжки. Для цього помістіть їх на кілька хвилин в окріп; шкірка краще відійде. Поріжте невеликими шматочками.
5. Базилік промийте і дрібно нарубати.
6. У сковороді нагрійте рослинну (краще - оливкова) олія. Викладіть в неї нарізані цибулю і часник. Обсмажте до м'якості, потім додайте перець чорний і сіль, інші спеції на свій розсуд.
7. Викладіть в сковороду інші нарізані і підготовлені овочі - кольорову капусту, помідори, нут або боби. Залийте овочі томатною пастою. Якщо треба, посоліть і поперчіть ще. Закрийте кришкою і тушьте протягом 15 хвилин, поки кольорова капуста не стане м'якою.
8. Додайте в гасіння нарізаний базилік.
Кольорова капуста, тушкована з овочами, готова!
Подавайте блюдо гарячим з рисом або сметаною.
Смачного!