Тріска в тесті з солі
(покроковий рецепт з фото)
Тріска в тесті з солі - ефектне, ароматне і смачне блюдо. Тісто з солі зберігає всі смаки і соки всередині, легко ламається, до того ж з такого тесту просто можна виліпити все, що душа забажає.
Як приготувати тріску в тесті з солі?
1. Спочатку приготуємо солоне тісто. Для цього в миску всипте борошно, влийте воду, вбийте яйця і замісити тісто. Якщо тісто вийшло рідким, додайте ще трохи борошна. Коли маса стане однорідною, всипте сіль і розтертий в руках лавровий лист. Заново замісіть.
2. Філе промийте і просушіть на паперовому рушнику. Важливо, щоб філе тріски добре просохла.
3. Перець розітріть в ступці.
4. Духовку дозволите нагріватися на 200 градусів.
5. Тісто з солі розкачайте до товщини 1-1, 5 см.
6. На розкачане тісто викладіть один шматочок філе шкіркою вниз, посипте його перцем, викладіть кілька гілочок чебрецю і гурток лимона.
7. Приправлений шматочок філе накрийте другим шматочком, шкуркою назовні.
8. Змастіть верхнє філе оливковою олією.
9. Тісто з солі - дуже еластичне. Виліпити з нього рибку.
10. Готову рибу викласти на застелений пергаментом деко.
11. Запікайте тріску в тесті з солі в розігрітій духовці протягом 25-27 хвилин.
Запам'ятайте, тісто з солі їсти не можна! Воно легко "відкривається", зберігши для вас все найкраще всередині.
Смачного!
- Філе тріски з шкірою - 4 штуки
- Чебрець (гілочки) - 6-8 штук
- Лимон - 2 скибочки
- Перець чорний горошком - 8 штук
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сіль велика морська - 350 грам
- Борошно - 400 грам
- Вода - 120 грам
- Яйця - 2 штуки
- Лавровий лист - 6-8 штук
1. Спочатку приготуємо солоне тісто. Для цього в миску всипте борошно, влийте воду, вбийте яйця і замісити тісто. Якщо тісто вийшло рідким, додайте ще трохи борошна. Коли маса стане однорідною, всипте сіль і розтертий в руках лавровий лист. Заново замісіть.
2. Філе промийте і просушіть на паперовому рушнику. Важливо, щоб філе тріски добре просохла.
3. Перець розітріть в ступці.
4. Духовку дозволите нагріватися на 200 градусів.
5. Тісто з солі розкачайте до товщини 1-1, 5 см.
6. На розкачане тісто викладіть один шматочок філе шкіркою вниз, посипте його перцем, викладіть кілька гілочок чебрецю і гурток лимона.
7. Приправлений шматочок філе накрийте другим шматочком, шкуркою назовні.
8. Змастіть верхнє філе оливковою олією.
9. Тісто з солі - дуже еластичне. Виліпити з нього рибку.
10. Готову рибу викласти на застелений пергаментом деко.
11. Запікайте тріску в тесті з солі в розігрітій духовці протягом 25-27 хвилин.
Запам'ятайте, тісто з солі їсти не можна! Воно легко "відкривається", зберігши для вас все найкраще всередині.
Смачного!