Топінамбур в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто ще не в курсі, топінамбур - це земляна груша. Рослина корисне і абсолютно нешкідливе. Розповім, як приготувати топінамбур в духовці, запечений з медом і ароматними травами.
Подають запечений топінамбур з томатним або вершковим соусом. Ця страва відмінно замінить гарнір з печеної картоплі або інших печених овочів. До столу топінамбур подають теплим, можна зі свіжою зеленню. Завдяки використанню в рецепті меду з'являється гарний глянцевий колір і рум'яна кірочка.
- Топінамбур - 0, 5 кілограма
- Лимон - 0, 5 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Чебрець - За смаком
- Морська сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Мед - 1 Ст. Ложка
1
Топінамбур гарненько поскоблите щіткою і вимийте під проточною водою.
2
Розріжте кожен плід на 2 частини і змастіть кожен зріз лимоном, щоб він не почорнів.
3
У миску влийте оливкову олію, подрібніть пару гілочок чебрецю, додайте морську сіль і чорний мелений перець, викладіть в миску топінамбур і перемішайте.
4
Деко застеліть пекарської папером і викладіть топінамбур зрізом вниз, додайте на деко лимонні дольки.
5
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 20-30 хвилин. Дістаньте деко і переверніть плоди, полийте їх медом і запікайте ще 5 хвилин.
6
Подавайте блюдо відразу після приготування, прикрасивши гілочками чебрецю. Смачного!