Томатний суп з сиром фета
(покроковий рецепт з фото)
Люблю томатні супи-пюре за їх яскраву фарбу, смак і аромат. Аромат в цьому рецепті страви додадуть базилік і розмарин. Суп готується легко і швидко, подається з сиром фета і сметаною. Смачного!
Сир фета добре поєднується з томатним супом, надає йому додаткову ситність і ніжний смак. Якщо у вас немає свіжих помідорів, сміливо використовуйте консервовані томати у власному соку. Суп приготується ще швидше.
- Помідор - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сир фета - 100 грам
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Базилік - 1 Чайна ложка (сушений)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Розмарин - 1 Чайна ложка (рубаний)
- Цукор - 1 Чайна ложка (не обов'язково)
- Вода - 0, 5 L
- Крем - 2 Ст. Ложки (для подачі)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Овочі вимийте, цибуля і часник очистіть.
На помідорах зверху зробіть хрестоподібний надріз, залийте окропом на 5 хвилин, очистіть шкірку.
На розігрітій оливковій олії пасеруйте подрібнену цибулю протягом 1 хвилини, додайте подрібнений часник і трави.
Додайте подрібнені помідори, сіль, перець, готуйте до розм'якшення помідор. Приблизно 10 хвилин.
Влийте воду, доведіть до кипіння, додайте цукор за смаком.
Пробийте блендером до стану пюре. Посипте подрібненим сиром фета, подавайте з вершками або сметаною. Смачного!