Томатний соус з томатної пасти
(покроковий рецепт з фото)
Простий і смачний томатний соус відмінно підходить для випічки, наприклад, для піци, для макаронів, для шашлику або м'ясних фрикадельок. Розповім про те, як приготувати томатний соус з томатної пасти.
Всього півгодини - і у вас в запасі майже 0, 8 літра готового томатного соусу. Можна зробити його гострим або ніжнішим, можна розбавити його сметаною, додати будь-які спеції, зелень, овочі. Готовий соус можна зберігати в холодильнику і є навіть з скибочкою хліба.
- Томатна паста - 380 грам
- Вода - 0, 5 L
- Сіль і спеції - За смаком
- Цукровий пісок - 4 Ст. Ложки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Кріп - 1 пучок
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Яблучний оцет - 1/3 склянки
1. Будь-яку томатну пасту перекладіть в каструлю, де будете готувати.
2. Влийте воду в каструлю до томатній пасті і розмішайте. Надішліть каструлю на вогонь.
3. Відміряйте необхідну кількість спецій і сіль: 1 чайна ложка солі, щіпку червоного меленого перцю, мелений чорний перець, щіпку кориці і суміш перців.
4. Вимийте і дуже дрібно нарубати петрушку з кропом.
5. Очистіть зубчики часнику і наріжте їх дрібно, можна пропустити через прес.
6. У каструлю закиньте всі спеції і посоліть її вміст.
7. Регулярно помішуйте пасту ложкою, інакше вона дуже бризкає.
8. Після закипання відправте в каструлю подрібнені зелень і часник.
9. Варіть все ще 5-10 хвилин і вимкніть вогонь, влийте яблучний оцет і залиште соус для охолодження.