Рецепт Томатний соус з кінзою фото

Томатний соус з кінзою
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі, Зелень, Помідор
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Соуси, Томатна паста, Томатний соус

Я обожнюю різні соуси. Але вважаю за краще не купувати готові магазинні, а робити їх вдома самостійно. Тут хочу розповісти вам, як приготувати томатний соус з кінзою, ароматний і яскравий.

Записуйте чудовий рецепт томатного соусу з кінзою. Він прекрасно підійде до м'яса. Його батьківщина - Кавказ, а значить свіжа зелень в складі обов'язкове. Також ви можете бути знайомі з цією стравою під назвою "сацебелі" . Добре підходить і для гарячих страв з макаронними виробами.

Такий соус можна зберігати кілька місяців в скляному посуді під щільно закривається кришкою.

  • Томатна паста - 200 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Хміль-сунелі - 1 Ст. Ложка
  • Аджика, приправа - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Чорний мелений перець - 0, 25 чайних ложки
  • Часник - 5 зубчиків
  • Кінза свіжа - 2 пучка
томатний соус з кінзою - фото крок 1
Кінзу промийте, подрібніть. Змішайте її з пропущеним через Часничниці часником. А також додайте хмелі-сунелі, перець, аджику, оцет, сіль. Суміш перетріть товкачиком.
томатний соус з кінзою - фото крок 2
Потім додайте томатну пасту. Перемішайте масу і дайте їй постояти 10-15 хвилин, щоб паста увібрала аромат спецій. Ще раз перемішайте.
томатний соус з кінзою - фото крок 3
Тепер влийте необхідну кількість води. Заважайте соус до потрібної густоти. Регулювати густоту ви можете на свій розсуд за допомогою води.
томатний соус з кінзою - фото крок 4
Дайте постояти соусу в холодильнику під кришкою пару годин. Після цього можна дегустувати соус з гарячими м'ясними стравами. Приємною дегустації!

Схожі рецепти