Томатний соус з кінзою
(покроковий рецепт з фото)
Я обожнюю різні соуси. Але вважаю за краще не купувати готові магазинні, а робити їх вдома самостійно. Тут хочу розповісти вам, як приготувати томатний соус з кінзою, ароматний і яскравий.
Записуйте чудовий рецепт томатного соусу з кінзою. Він прекрасно підійде до м'яса. Його батьківщина - Кавказ, а значить свіжа зелень в складі обов'язкове. Також ви можете бути знайомі з цією стравою під назвою "сацебелі" . Добре підходить і для гарячих страв з макаронними виробами.
Такий соус можна зберігати кілька місяців в скляному посуді під щільно закривається кришкою.
- Томатна паста - 200 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Хміль-сунелі - 1 Ст. Ложка
- Аджика, приправа - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 0, 25 чайних ложки
- Часник - 5 зубчиків
- Кінза свіжа - 2 пучка
Кінзу промийте, подрібніть. Змішайте її з пропущеним через Часничниці часником. А також додайте хмелі-сунелі, перець, аджику, оцет, сіль. Суміш перетріть товкачиком.
Потім додайте томатну пасту. Перемішайте масу і дайте їй постояти 10-15 хвилин, щоб паста увібрала аромат спецій. Ще раз перемішайте.
Тепер влийте необхідну кількість води. Заважайте соус до потрібної густоти. Регулювати густоту ви можете на свій розсуд за допомогою води.
Дайте постояти соусу в холодильнику під кришкою пару годин. Після цього можна дегустувати соус з гарячими м'ясними стравами. Приємною дегустації!