Томатний соус з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 25 хв.
Недорогий, нескладний, апетитний і досить універсальний соус на кожен день хочу запропонувати вашій увазі. До м'яса, котлеток, гарнірів буде відмінне доповнення. Рекомендую на пробу!
Опис приготування:
Основою такого соусу зручно брати томатну пасту, але при бажанні її можна замінити домашнім томатом, соком або улюбленим соусом. У поєднанні з грибочками виходить дійсно непогано. Якщо хочете навчитися готувати томатний соус з грибами, не проходьте повз
- Цибулина - 1-2 штук
- Гриби - 400 грам
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Очистіть і наріжте тонкими півкільцями цибулю.
2. На сковороді розігрійте трохи олії і викладіть цибулю. Обсмажте на середньому вогні до прозорості.
3. Вимийте, обсушити і наріжте гриби.
4. Додайте на сковороду і смажте з цибулею хвилин 5-6, помішуючи.
5. Окремо розтопіть вершкове масло і всипте борошно. Перемішайте. Томатну пасту розведіть приблизно в 3 склянках води.
6. Влийте на сковороду, перемішайте, щоб не було грудочок. Додайте сіль, перець за смаком.
7. З'єднайте соус з грибами. На повільному вогні тушкуйте хвилин 10.
8. Готовий томатний соус з грибами можна за бажанням доповнити зеленню. Смачного!