Томатний соус з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Недорогий, нескладний, апетитний і досить універсальний соус на кожен день хочу запропонувати вашій увазі. До м'яса, котлеток, гарнірів буде відмінне доповнення. Рекомендую на пробу!
Основою такого соусу зручно брати томатну пасту, але при бажанні її можна замінити домашнім томатом, соком або улюбленим соусом. У поєднанні з грибочками виходить дійсно непогано. Якщо хочете навчитися готувати томатний соус з грибами, не проходьте повз
- Цибулина - 1-2 штук
- Гриби - 400 грам
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Очистіть і наріжте тонкими півкільцями цибулю.
2. На сковороді розігрійте трохи олії і викладіть цибулю. Обсмажте на середньому вогні до прозорості.
3. Вимийте, обсушити і наріжте гриби.
4. Додайте на сковороду і смажте з цибулею хвилин 5-6, помішуючи.
5. Окремо розтопіть вершкове масло і всипте борошно. Перемішайте. Томатну пасту розведіть приблизно в 3 склянках води.
6. Влийте на сковороду, перемішайте, щоб не було грудочок. Додайте сіль, перець за смаком.
7. З'єднайте соус з грибами. На повільному вогні тушкуйте хвилин 10.
8. Готовий томатний соус з грибами можна за бажанням доповнити зеленню. Смачного!