Томатний салат
(покроковий рецепт з фото)
Навіть з простих помідорів можна приготувати яскравий, смачний, пряний салат. Розповім вам рецепт з марокканської кухні, як приготувати томатний салат.
Салат з томатів виходить пряним і дуже смачним за рахунок спецій і заливки. За оригінальним рецептом при нарізці помідорів видаляють насіння. Вилучену м'якоть з насінням не викидайте, її можна використовувати для приготування соусів або заправки перших страв.
- Помідор - 400 грам
- Часник - 1 зубчик
- Петрушка - 4 штуки (гілочки)
- Кріп - 4 штуки (гілочки)
- Цибуля зелена - 4 штуки (гілочки)
- Каррі - 1/2 чайних ложки
- Зіра - 1/4 чайних ложки (мелена)
- Цедра лимону - 1/2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Оцет червоний винний - 1 Ст. Ложка
Помідори і зелень вимийте, обсушити.
Помідори розрізати навпіл поперек перегородок. Видаліть насіння. М'якоть наріжте кубиками. Зелень і часник подрібніть.
З'єднайте оливкова олія і оцет.
У салатник складіть томати, зелень, лимонну цедру, дрібно нарізаний часник, зиру і каррі, сіль і перець. Заправте салат. Смачного!
У салатник складіть томати, зелень, лимонну цедру, дрібно нарізаний часник, зиру і каррі, сіль і перець. Заправте салат. Смачного!