Тофу в ополонці
(покроковий рецепт з фото)
Тофу в норі - справжній хіт веганскої кухні! На смак виходить, як смажена рибка. Водорості норі створюють той самий морський смак, а тофу імітують необхідну текстуру. Беріть рецепт на замітку, він ідеально підійде для пісного або веганскої раціону!
Нижче я розповім докладніше, як приготувати тофу в норі. Тофу для цього рецепта вибирайте щільніше, щоб брусочки тримали форму і не розсипалися. Листя норі краще розмочувати не в воді, а в соєвому соусі, так вийде ще смачніше.
- Тофу - 300 грам
- Норі - 2, 5 штуки
- Соєвий соус - 100 мілілітрів
- Борошно - 2, 5 Ст. Ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 1/2 Ст. Ложки
- Часниковий порошок - 1/2 чайних ложки
- Спеції - 1/2 чайних ложки (для риби)
- Куркума - 1 щіпка
- Вода - 80-100 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Тофу наріжте прямокутними брусочками товщиною 1-1, 5 см.
У харчовій контейнер налийте соєвий соус, додайте часниковий порошок і спеції для риби. Замаринуйте в цій суміші тофу мінімум на 30 хвилин.
Наріжте листи норі за розміром тофу. В мене на 4 брусочками йде 1 лист. Оберніть тофу в водорості.
Для клярі розведіть борошно і крохмаль з водою до консистенції сметани. Додайте щіпку куркуми для кольору.
Занурте кожен шматочок тофу в кляр. Обсмажте тофу з двох сторін на середньому вогні до хрусткої скоринки.
Блюдо готово, смачного!