Рецепт Тісто заварне фото

Тісто заварне
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Фуршет
Випічка , Заготовки
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 20 хв.

Розповім, як приготувати тісто заварне. Впевнена, кожної господині такий рецепт хоч раз знадобиться. Наприклад, коли ви вирішите приготувати своїм рідним профитроли або еклери! Це тісто - краще!

Опис приготування:

Цей простий рецепт тесту заварного підкорить вас з першої спроби, адже вся випічка з нього виходить легкої, пишною, ніжною і при цьому тісто добре тримає форму. Вона еластична, не надто кришиться. Словом, то, яким і має бути ідеальне заварне тісто! впевнена, вам сподобається цей рецепт! відкривайте його і дивіться, як приготувати тісто заварне.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 150 грам
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Яйця - 5 штук
тісто заварне - фото крок 1
1. На маленькому вогні в сотейнику розтопіть масло, додайте воду, сіль і цукор, перемішайте. Знімаємо з вогню.
тісто заварне - фото крок 2
2. Додамо тепер борошно і перемішуємо швидко, щоб не було грудочок.
тісто заварне - фото крок 3
3. Тепер акуратно, по одному, вводимо яйця і швидко перемішуємо. Вам може знадобитися і більше, і менше яєць, вони ж бувають різними за вагою та розміром. Тісто має бути гладким, не дуже густим, але і не дуже рідким.
тісто заварне - фото крок 4
4. Готово! Тепер з цього тесту можна готувати ваші смачні шедеври!

Схожі рецепти