Тиляпія на пару
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати тилапию на пару. Блюдо виходить дуже ніжним, смачним і що важливо - дієтичним. Для тих хто прагне харчуватися не тільки здоровою, але і смачною їжею, цей рецепт буде дуже доречним.
Готується тілапія за цим рецептом максимально просто і швидко, рекомендую спробувати. Подавати можна рибу самостійно, зі свіжими овочами або будь-яким іншим гарніром на ваш смак. М'ясо у тилапии дуже ніжне і соковите. Додамо до нього трохи ароматної приправи, солі, поллємо свіжовичавленим соком лимона і вийде чудове на смак блюдо, яке можна сміливо подати до будь-якого столу. Продається тілапія як правило в замороженому вигляді, покрита тонкою скоринкою льоду. Розморожувати її попередньо немає необхідності, досить лише обполоснути готове філе теплою водою і обсушити паперовим рушником.
- Файл тілапія - 4 штуки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Сік лимона - За смаком
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Натріть готове філе тілапії сіллю і спеціями, полийте соком лимона. Залиште рибу маринуватися на 20-30 хвилин. Я залишаю філе цілим, але за бажанням можна розрізати кожне ще на дві частини. Спеції можна використовувати будь-які улюблені, у мене вже готова суміш спеціально для риби до складу якої входять: koriandr, сушені овочі, куркума, паприка, чебрець і перець.
3. Змастіть контейнер для варіння на пару маслом і викладіть в один шар мариновану рибу.
4. Готуйте тилапию після закипання води не більше 15 хвилин. Я використовую мультиварку, встановивши відповідний режим. Після закінчення звукового сигналу тілапія на пару готова.
5. Подавайте рибу з будь-яким гарніром або соусом, прикрасивши дольками лимона і свіжою зеленню. Смачного!