Рецепт Тиляпія на пару фото

Тиляпія на пару
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Тілапія
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Рецепти для схуднення, Для діабетиків
На обід, На вечерю, Корисний обід, Легка вечеря
Гарячі страви, Страви на пару

Пропоную приготувати тилапию на пару. Блюдо виходить дуже ніжним, смачним і що важливо - дієтичним. Для тих хто прагне харчуватися не тільки здоровою, але і смачною їжею, цей рецепт буде дуже доречним.

Готується тілапія за цим рецептом максимально просто і швидко, рекомендую спробувати. Подавати можна рибу самостійно, зі свіжими овочами або будь-яким іншим гарніром на ваш смак. М'ясо у тилапии дуже ніжне і соковите. Додамо до нього трохи ароматної приправи, солі, поллємо свіжовичавленим соком лимона і вийде чудове на смак блюдо, яке можна сміливо подати до будь-якого столу. Продається тілапія як правило в замороженому вигляді, покрита тонкою скоринкою льоду. Розморожувати її попередньо немає необхідності, досить лише обполоснути готове філе теплою водою і обсушити паперовим рушником.

  • Файл тілапія - 4 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Сік лимона - За смаком
тиляпія на пару - фото крок 1
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
тиляпія на пару - фото крок 2
2. Натріть готове філе тілапії сіллю і спеціями, полийте соком лимона. Залиште рибу маринуватися на 20-30 хвилин. Я залишаю філе цілим, але за бажанням можна розрізати кожне ще на дві частини. Спеції можна використовувати будь-які улюблені, у мене вже готова суміш спеціально для риби до складу якої входять: koriandr, сушені овочі, куркума, паприка, чебрець і перець.
тиляпія на пару - фото крок 3
3. Змастіть контейнер для варіння на пару маслом і викладіть в один шар мариновану рибу.
тиляпія на пару - фото крок 4
4. Готуйте тилапию після закипання води не більше 15 хвилин. Я використовую мультиварку, встановивши відповідний режим. Після закінчення звукового сигналу тілапія на пару готова.
тиляпія на пару - фото крок 5
5. Подавайте рибу з будь-яким гарніром або соусом, прикрасивши дольками лимона і свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти