Тиляпія в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Тиляпія в клярі за цим рецептом спочатку маринується, що робить її більш соковитою і смачною, готується зі свіжою зеленню. Подається до будь-якого гарніру. Приготувати тіляпія в клярі просто - показую, як!
Якщо я починаю готувати тіляпія в клярі, то обов'язково мариную її. Тоді вона виходить соковитою, смачною і ситної. Подавати найкраще з рисом і овочами. Рибка виходить трохи пікантною, завдяки спецій маринаду, тому рис можете тільки трохи посолити, щоб не вийшло надто гостре блюдо. Маринуючи рибку, ви поллє її лимонним соком, але то ж можете зробити і перед подачею. Блюдо підійде для будь-якого столу, будь то свято або ж буденний вечерю. Сподіваюся, рецепт тиляпии в клярі вам сподобається.
- Tilyapiya - 4 штуки (візьміть два шматочки однакового розміру. Приблизно по 100-150 грам кожен. )
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Петрушка - 2 Ст. Ложки (порубати дрібно. )
- Часник - 4-5 зубчиків (видавіть стільки часнику, щоб вийшло дві столові ложки.)
- Заголовок для палітурки - 70 грам
- Пшеничне борошно - 50 грам
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Свіжа петрушка - 1-2 штук (гілочки петрушки підуть до гарніру.)
- Лимон - 1 штука
- Sušënnaâ паприки - 2 Ст. Ложки (для маринаду. )
- Сушені орегано (душа) - 1 Ст. Ложка (для маринаду. )
- Часник - 2 зубчики (для маринаду. )
- Чорний мелений перець - 1 Ст. Ложка (для маринаду. )
- Сіль - 1 Ст. Ложка (для маринаду. )
- Чилі перець - 1 Ст. Ложка (для маринаду. )
- Кмин - 1 Ст. Ложка (для маринаду. )
Підготуйте всі інгредієнти. Змішайте спеції для маринаду. Видавіть туди ж часник. Перемішайте. (ви можете використовувати суміш цих спецій і до інших рибних страв).
Засипте рибу маринадом з обох сторін.
Додайте роздавлений часник, полийте лимонним соком і посипте петрушкою. Залиште маринуватися на 10 хвилин.
Робимо кляр. Змішайте сіль, кукурудзяну і пшеничну муку.
Після того, як рибка замаринувалася, обваляйте її в клярі.
Струсіть рибку над тарілкою з кляром, щоб позбутися від надлишків клярі. Покладіть на розігріту сковороду з соняшниковою олією. Смажте рибку з обох сторін по три-чотири хвилини.
Покладіть на тарілку паперові серветки і на них викладайте посмажену рибу. Так з рибки піде зайвий жир.
Рибка готова! Прикрасьте її свіжою петрушкою і подавайте на стіл! ;)