Тілапія в клярі з пармезаном
(покроковий рецепт з фото)
Тілапія в клярі з пармезаном - відмінний варіант для легкого обіду або вечері, а також для святкового обіду. Приготувати її зможе навіть починаюча господиня, настільки простий і швидкий рецепт.
Рецептів приготування тилапии існує величезна кількість, але в духовці вона виходить найсмачніше. Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати тилапию в клярі з пармезаном. Особливий вишуканий смак страві надає саме кляр, в який крім пармезану входять також вершкове масло, майонез і прованські трави, в результаті чого аромат виходить просто чарівний. За смаком рибка виходить дуже ніжною, а завдяки клярі ще й соковитою. До речі, часу на приготування піде зовсім небагато - вже через 30 хвилин ви будете мати готову страву на вечерю чи обід.
- Тілапія - 500 грам
- Пармезан - 50 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 30 грам (розм'якшене)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Прованські трави - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Філе тілапії можна використовувати як заморожене, так і охолоджене.

Коли я в цей раз готувала це блюдо, то рибки не розморозила, а прямо в льоду поклала в форму для запікання і відправила в духовку, розігріту до 180 градусів. Через 5-7 хвилин я вийняла форму і злила воду, а рибку посолила за смаком і знову відправила в духовку. Якщо ж у вас вже размороженная тілапія, то відразу посоліть її і запікайте 15-20 хвилин.

Тим часом підготуйте ароматний кляр для риби. Розм'якшене вершкове масло змішайте з майонезом, свіжовичавленим лимонним соком і прованськими травами, натріть на дрібній тертці пармезан.

Отриману масу добре перемішайте до однорідного стану.

Для 10-12 хвилин до готовності тилапии змастіть рибку кляром і знову відправте в духовку. Кляр під дією температури розтане, проникаючи в рибку і огортаючи її зовні.

Тилапию в клярі з пармезаном пропоную подавати з кукурудзяною кашею і овочами. Смачного!