Рецепт Тілапія в клярі з пармезаном фото

Тілапія в клярі з пармезаном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Сир , Пармезан , Тілапія
Роздільне харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви , Страви в клярі
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.

Тілапія в клярі з пармезаном - відмінний варіант для легкого обіду або вечері, а також для святкового обіду. Приготувати її зможе навіть починаюча господиня, настільки простий і швидкий рецепт.

Опис приготування:

Рецептів приготування тилапии існує величезна кількість, але в духовці вона виходить найсмачніше. Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати тилапию в клярі з пармезаном. Особливий вишуканий смак страві надає саме кляр, в який крім пармезану входять також вершкове масло, майонез і прованські трави, в результаті чого аромат виходить просто чарівний. За смаком рибка виходить дуже ніжною, а завдяки клярі ще й соковитою. До речі, часу на приготування піде зовсім небагато - вже через 30 хвилин ви будете мати готову страву на вечерю чи обід.

  • Тілапія - 500 грам
  • Пармезан - 50 грам
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 30 грам (розм'якшене)
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Прованські трави - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
тілапія в клярі з пармезаном - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Філе тілапії можна використовувати як заморожене, так і охолоджене.
тілапія в клярі з пармезаном - фото крок 2
Коли я в цей раз готувала це блюдо, то рибки не розморозила, а прямо в льоду поклала в форму для запікання і відправила в духовку, розігріту до 180 градусів. Через 5-7 хвилин я вийняла форму і злила воду, а рибку посолила за смаком і знову відправила в духовку. Якщо ж у вас вже размороженная тілапія, то відразу посоліть її і запікайте 15-20 хвилин.
тілапія в клярі з пармезаном - фото крок 3
Тим часом підготуйте ароматний кляр для риби. Розм'якшене вершкове масло змішайте з майонезом, свіжовичавленим лимонним соком і прованськими травами, натріть на дрібній тертці пармезан.
тілапія в клярі з пармезаном - фото крок 4
Отриману масу добре перемішайте до однорідного стану.
тілапія в клярі з пармезаном - фото крок 5
Для 10-12 хвилин до готовності тилапии змастіть рибку кляром і знову відправте в духовку. Кляр під дією температури розтане, проникаючи в рибку і огортаючи її зовні.
тілапія в клярі з пармезаном - фото крок 6
Тилапию в клярі з пармезаном пропоную подавати з кукурудзяною кашею і овочами. Смачного!

Схожі рецепти