Тілапія в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Рибу я скоріше люблю, чому не люблю, але все ніяк не можу позбавити від відчуття, що зовсім не вмію її готувати. Саме тому постійно перебуваю в пошуках всіляких рецептів рибних страв.
Нещодавно знайшла чудовий варіант, як приготувати тилапию в клярі. Рецепт простий до неподобства Рибка виходить хрусткою зовні і неймовірно ніжною всередині! Подавайте її з рисом або свіжим овочевим салатом.
- Тілапія - 450 грам
- Борошно - 0, 5 склянки (у мене стакан об'ємом 250 мл)
- Яйце - 1 штука (великого розміру; у мене в підсумку пішла половина жовтка)
- Часник - 1 Ст. Ложка (сушений і мелений)
- Каррі - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Пиво - 180 мілілітрів
- Соняшникова олія - 0, 5 склянки (можна замінити будь-яким рослинним)
1
Насамперед змішайте в ємності всі сухі інгредієнти.
2
Збийте яєчний жовток і додайте його до сухої суміші.
3
Постійно помішуючи, потроху влийте пиво. Маса повинна бути однорідною, без грудочок.
4
Рибне філе наріжте шматочками приблизно в півтора сантиметра шириною. Опустіть шматочки риби в кляр і залиште там на пару хвилин.
5
На середньому вогні розігрійте сковорідку з олією. Обсмажуйте на ній рибу з двох сторін до золотистого кольору.
6
Як тільки рибні шматочки будуть готові, перекладіть їх на паперові рушники. Це потрібно для того, щоб позбутися зайвої олії.