Свинячий шніцель на грилі
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо приготоване на вогні має неповторний смак і аромат. Пропоную простий рецепт шніцеля, маринованого і приготованого на грилі. Рум'яна кірочка виходить дуже апетитна, а м'ясо соковите.
Свинячий шніцель найчастіше готують з корейки. Якщо в рецепті щільна панірування, кісточка не потрібна. Для приготування шніцеля-гриль, беремо шматки з кісточкою, а замість хлібної панірування використовуємо цибулю, часник і зелень, які додадуть м'ясу приємний смак і аромат. Завдяки надрізів м'ясо добре маринується і маринад залишається на м'ясі під час приготування. Ступінь підсмажування корегуйте за смаком.
- Свиняча корейка - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 7-8 зубчиків
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль - 2 щіпки
- Чорний перець - 2 щіпки
- Кардамон мелений - 1 щіпка
Підготуємо свинину і продукти для маринаду.
Часник пропускаємо через прес і кладемо в миску. Додаємо сіль, перець і кардамон.
Додаємо листя петрушки.
Далі, кладемо в миску нарізану цибулю.
Корейку розрізаємо на порційні шматки. На кожному шматку робимо надрізи з двох сторін, так, як на фото.
Шматки м'яса кладемо в миску з маринадом і добре перемішуємо, трохи притискаємо, щоб маринад добре заповнив надрізи на м'ясі. Маринуємо мінімум годину.
Підготуємо мангал. Дрова повинні добре прогоріти. Вугілля дає сильний жар, який потрібен для приготування шніцеля.
Шматки м'яса разом з маринадом кладемо на решітку.
Перевертаємо, обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
Шніцель готовий, подаємо гарячим з зеленню і овочами. Смачного!