Свинина зі спаржею
(покроковий рецепт з фото)
Свинину зі спаржею наші господині готують не часто, а даремно. Це неймовірно смачне, хоч і не найдешевше блюдо. Якщо ви готові до експериментів, то прошу на кухню.
Якщо ви любите пробувати щось новеньке, то свинина зі спаржею в ароматному солодкуватому соусі саме для вас. Рецепт приготування цієї страви простий і зрозумілий, так що запасайтеся інгредієнтами і сміливо приступайте до процесу.
- Свинина - 500 грам
- Sparzha - 250-300 грам
- Часник - 3 зубчики
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
- Мірі - 2-3 Ст. Ложок (або інше солодке вино)
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Кунжутну олію - 1-2 Ст. Ложок
1. Свинину вимити і просушити. У спаржі видалити жорсткі стебла. На сковороду відправити масло і добре його розігріти. Класичний рецепт свинини із спаржею передбачає використання кунжутного масла. Якщо у вас його не виявилося, то можна замінити його іншим. Надіслати на сковороду свинину і спаржу і смажити, поки не підрум'яниться. Обов'язково посолити і поперчити за смаком.
2. Можна додати на сковороду трохи води, якщо свинина занадто швидко присмажується, не встигнувши проготовіться. Коли у м'яса з'явиться коричнева скоринка, зняти з вогню і перекласти в тарілку.
3. На гарячу сковороду відправити очищений і подрібнений часник (можна видавити через прес або порізати ножем).
4. До підрум'яниться часнику додати Мирин або інше солодке біле вино. Добре перемішати і потримати на сковороді 2-3 хвилини.
5. Коли соус почне трохи уварювалася, відправити на сковороду назад м'ясо і спаржу. Добре перемішати і полити соєвим соусом. Рецепт приготування свинини із спаржею практично завершено. Залишилося довести м'ясо до повної готовності і спішно подати страву до столу. При подачі обов'язково посипати кунжутним насінням і при бажанні прикрасити зеленню. На гарнір відмінно підійде відварний рис.