Свинина з апельсином
(покроковий рецепт з фото)
Дивно смачна страва, яке зуміє здивувати всіх і кожного. Сьогодні я розповім, як приготувати свинину з апельсином. Буде неймовірно смачно, обіцяю! Блюдо гідно і святкового столу.
Сьогодні ви дізналися ще один прекрасний рецепт основного блюда, яке стане справжньою окрасою вашого повсякденного або святкового столу. Готуйте і не бійтеся експериментів!
- Свинячий окіст - 1500 грам
- Часник - 5 зубчиків
- Апельсин - 4 штуки
- Лимон - 1 штука
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Прованські трави - 3 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
1
Для приготування свинини з апельсинами вам буде потрібно промити м'ясо. Часник очищаємо від шкірки і нарізаємо. Додаємо одну частину часнику до м'яса, а іншу прибираємо в окрему ємність
2
З апельсинів знімаємо шкірку, один з них нарізаємо кружечками, а з інших видавлюємо сік. Точно так само чинимо з лимоном. В суміші лимонного і апельсинового соку маринуємо свинину, додаючи спеції. Періодично перевертаємо м'ясо, приблизно щопівгодини. Маринуємо свинину протягом 2 годин.
3
Тим часом розігріваємо духовку до 200 градусів, в невелику ємність з часником додаємо мед, спеції і ретельно перемішуємо. М'ясо витягаємо з маринаду і обмазуємо соусом з медом.
4
Викладаємо свинину в форму для запікання і випікаємо протягом 1 годину 40 хвилин. Для 20 хвилин до закінчення необхідно накрити м'ясо кружечками апельсина і апельсиновою кіркою. Свинина з апельсинами готова, смачного!