Свинина, тушкована із зеленим горошком
(покроковий рецепт з фото)
Оскільки свинина досить жирна, я вважаю за краще поєднувати її в стравах з легкими овочами. Покажу вам один з моїх улюблених варіантів, як приготувати свинину, тушковану із зеленим горошком.
Таку свинину з горошком я зазвичай подаю як окрему страву, однак можна доповнити його гарніром з картоплі або відвареним рисом. Готувати рагу подібного роду також дуже зручно в мультиварці, це навіть спрощує процес.
Раджу спробувати, просте і корисне блюдо.
- Свинина - 600 грам
- Зелений горошок - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Селера - 2 штуки (стебло)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Часник - 6 зубчиків
- Томатна паста - 100 мілілітрів
- Вода - 400 мілілітрів
- Кріп, петрушка - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
Селера вимийте, обсушити і наріжте дуже дрібно. Часник порубати. На рослинному маслі обсмажте селеру хвилини 3, додайте часник.
Свинину промийте, висушіть і наріжте невеликими шматочками. Надішліть в сковороду до селері. Готуйте, поки м'ясо не стане повністю світлим (без рожевого відтінку).
Додайте томатну пасту, горошок, воду, лавровий лист, посоліть і поперчіть блюдо. Накрийте кришкою і тушкуйте 30-40 хвилин.
Перед подачею наріжте кріп і петрушку, розкладіть блюдо по тарілках і присипте зеленню.