Свинина на кісточці
(покроковий рецепт з фото)
Соковита свинина з соусом на основі кінзи, гірчиці і лимона. Як вам такий варіант? розповім, як приготувати свинину на кісточці. Неймовірно смачне і ситне блюдо, яке можна зробити на вечерю.
Для приготування використовуйте звичайну сковороду: обсмажте м'ясо, потім приготуйте соус на основі жиру з м'яса, кінзи, гірчиці і лимонного соку. Страву можна приготувати на вечерю, на обід. Подавайте його відразу після приготування з гарніром з відвареного, смаженої картоплі, з кашею або свіжими, запеченими овочами.
- Свинина на кістці - 900 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Гірчиця в зернах - 1 Ст. Ложка
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Кмин - 1 щіпка
- Braai - 0, 5 пучка
- Сіль, чорний мелений перець - За смаком
1. Вимийте свинячі відбивні на кістці, посипте з одного боку 0, 5 чайної ложки цукру. Розігрійте сковороду з 2 столовими ложками оливкової олії і викладіть м'ясо тим боком, де був цукор.
2. Обсмажуйте відбивні до золотистої скоринки і готовності з двох сторін. Приберіть сковороду з вогню, не знімайте відбивні, а залиште їх ще хвилин на 10.
3. Тим часом зробіть соус: в миску складіть лимонну цедру, лимонний сік, гірчицю, перець, орегано, тертий зубчик часнику, кмин, сіль і цукор, що залишився, все перемішайте.
4. Додайте до соусу оливкова олія, подрібнену свіжу кинзу і перемішайте.
5. Викладіть частина соусу на тарілку, зверху покладіть свинячі відбивні на кістці.
6. Злийте до залишився соусу жир зі сковороди, що утворився від смаження м'яса, збийте.
7. Полийте приготованим соусом м'ясо і подавайте до столу.