Рецепт Суші з оселедцем фото

Суші з оселедцем
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня
Риба та морепродукти, Оселедець
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Фуршет

Навіть традиційна страва японської кухні можна приготувати на російський манер. Один з таких варіантів - простий рецепт суші з оселедцем і огірком. Це ситно, смачно і досить бюджетно.

Це дивно простий рецепт приготування суші з оселедцем, який може стати відмінним варіантом легкої закуски.

1. Насамперед потрібно зварити рис. Якщо під рукою немає спеціального рису, можна використовувати звичайний круглий рис.

2. Після приготування рис потрібно заправити оцтом і акуратно перемішати. Дати йому трохи охолонути.

3. Тим часом можна очистити оселедець від шкіри, а потім ретельно вибрати кістки. Нарізати тонкими довгими смужками.

4. Вимити і просушити огірок. Нарізати його вузькими брусочками.

5. Викласти на бамбуковий килимок норі, поклавши його вниз гладкою стороною.

6. Рис викласти тонким шаром, щільно притиснувши руками.

7. Присипати зверху кунжутом, що зробити суші з оселедцем в домашніх умовах більш цікавими.

8. Трохи відступивши від краю, викласти оселедець і огірок.

9. Загортати рол, притискаючи щільно килимком.

10. Краї змочити водою і добре заліпити.

11. Щоб акуратно нарізати суші потрібно змочити гострий ніж холодною водою.

Ось і весь секрет, як зробити суші з оселедцем. Доповнити їх можна традиційним васабі, маринованим імбиром або соєвим майонезом, наприклад.


  • Мал - 100 грам
  • Оселедець - 100 грам
  • Огірок - 1 штука
  • Норі - 2-3 штук
  • Рисовий оцет - 1 Ст. Ложка
  • Кунжут - 1 Ст. Ложка
Це дивно простий рецепт приготування суші з оселедцем, який може стати відмінним варіантом легкої закуски.

1. Насамперед потрібно зварити рис. Якщо під рукою немає спеціального рису, можна використовувати звичайний круглий рис.

2. Після приготування рис потрібно заправити оцтом і акуратно перемішати. Дати йому трохи охолонути.

3. Тим часом можна очистити оселедець від шкіри, а потім ретельно вибрати кістки. Нарізати тонкими довгими смужками.

4. Вимити і просушити огірок. Нарізати його вузькими брусочками.

5. Викласти на бамбуковий килимок норі, поклавши його вниз гладкою стороною.

6. Рис викласти тонким шаром, щільно притиснувши руками.

7. Присипати зверху кунжутом, що зробити суші з оселедцем в домашніх умовах більш цікавими.

8. Трохи відступивши від краю, викласти оселедець і огірок.

9. Загортати рол, притискаючи щільно килимком.

10. Краї змочити водою і добре заліпити.

11. Щоб акуратно нарізати суші потрібно змочити гострий ніж холодною водою.

Ось і весь секрет, як зробити суші з оселедцем. Доповнити їх можна традиційним васабі, маринованим імбиром або соєвим майонезом, наприклад.

Схожі рецепти