Суші з фореллю
(покроковий рецепт з фото)
На піку популярності японської кухні багато пробують себе в приготуванні багатьох страв. Найпопулярніше - це класичні суші. Розповім, як приготувати смачні суші з фореллю.
Любителі японської кухні хоч раз, але робили суші самостійно. У кого вони вийшли, а комусь не вдалося - в цьому немає нічого ганебного. Суші можна зробити з будь-якої червоною рибою, наприклад, лосось, тунець, форель, сьомга. Їх подають холодними з соєвим соусом і васабі. Суші не зберігають довго, а їдять відразу після приготування.
- Форель - 400 грам
- Біле напівсолодке вино - 0, 5 склянки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Норі - 15 штук
- Рис відварний - 1, 5 склянки
- Авокадо - 1 штука
- Червоний перець - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- Огірок - 3 штуки
- Чорний кунжут - За смаком
1. Вимийте рибне філе, після цього витріть насухо. У мисці змішайте вино, лимонний сік, чебрець, гірчицю, оливкова олія і сіль. Замаринуйте рибу і залиште на добу. Мариноване філе запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці близько 20 хвилин, потім остудіть рибу і очистіть від кісток.
2. Наріжте тонкими скибочками перець і огірок, на дрібній тертці натріть моркву, розберіть рибу на шматочки. Розкладіть лист норі і на одну сторону викладіть трохи рису, потім перець і огірок, поруч покладіть вздовж рибне філе, додайте трохи тертої моркви, а на інший край покладіть трохи рису.
3. Загорніть рол і таким же чином зробіть суші з решти норі. Гострим ножем розрізати кожен рол на шматочки. Прикрасьте суші чорним кунжутом, а подавайте з соєвим соусом і васабі. Смачного!