Суп (селера)
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, багато хто з вас чули про користь селери. Хоча багатьом він не дуже приємний на смак. Але я покажу вам, як приготувати суп з селери. Сподіваюся, він допоможе вам полюбити цей овоч.
Супчик цей не тільки смачний, але і вельми апетитний на вигляд. Він підходить для вегетаріанського харчування, але ми можете додати в нього шматочки обсмаженого бекону, це дуже смачно.
Ну що, спробуєте приготувати?
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 120 грам
- Лук-пориста - 160 грам
- Стебло селери - 600 грам
- Часник - 2 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Бульйон курячий - 1 літр
- Сіль, перець - За смаком
- Вершки жирні - 40 мілілітрів
З 2 ліжках масла обсмажте 10 хвилин 500 грам порізаного селери.
Додайте бульйон, сіль, лавровий лист, подрібнений часник. Кип'ятіть 15 хвилин.
На маслі, що залишилося обсмажте решті нарізану селеру пару хвилин, потім додайте трохи бульйону і тушкуйте хвилин 5.
Коли суп трохи охолоне, перелийте його в блендер і перетворите в пюре.
Поверніть в каструлю, влийте вершки і прокип'ятіть. Поперчіть трохи.
Подавайте в тарілках, додавши шматочки тушкованого селери.