Suitli-Унас
(покроковий рецепт з фото)
Суітлі-унаш - це блюдо туркменської кухні, але воно дуже популярно в нашій країні під назвою молочний суп з локшиною. Традиційно його готували з домашньої локшини, але зараз частіше використовують покупну.
Суітлі-унаш - улюблене блюдо і дітей, і дорослих. Я готую його дуже часто, так як у мене є маленька дитина, який просто обожнює цей суп. Для суітлі-унаш я купую широку довгу локшину з твердих сортів пшениці. З неї виходить найкращий молочний суп. Звичайно, можна приготувати локшину і самостійно, на цьому сайті є рецепт, як приготувати домашню локшину, це дуже просто, знадобиться всього кілька продуктів: мука, вода і сіль. Але все ж частіше я використовую покупну локшину, адже рецепт, як приготувати суітлі-унаш, не зобов'язує використовувати тільки домашню локшину.
- Молоко - 1 літр
- Локшина твердих сортів - 200 грам
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Молоко доведіть до кипіння, додайте цукор. У кипляче молоко покладіть локшину і поставте на вогонь. Варіть на повільному вогні до готовності локшини.
От і все! Суітлі-унаш готовий!
Налийте суп в невеликі піали, залиште на 2 хвилини, щоб він трохи охолов, і подавайте до столу! Смачного!