Сухофрукти в тесті
(покроковий рецепт з фото)
Якщо в десертах вам важливий не тільки смак, але і користь, тоді пропоную придивитися до цього цікавого варіанту домашнього пирога. Неймовірно апетитно і зовсім нескладно, раджу спробувати!
Це навіть пирогом складно назвати, стільки тут сухофруктів. Використовувати ви можете не тільки зазначені в рецепті, але і абсолютно будь-які сушені ягоди або фрукти, які вам до душі. До речі, якщо десерт будуть пробувати тільки дорослі, то можна наполягти з вечора добавки на улюбленому алкоголі.
- Дріжджі сухі - 5 грам
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Борошно - 500 грам (приблизно)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Цедра лимона або апельсина - 1 Чайна ложка
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сухофрукти - 250 грам(+ 100 грам горіхів за бажанням)
1. Сухофрукти вимийте, обсушити, при бажанні залийте невеликою кількістю улюбленого алкоголю або яблучного соку, наприклад.
2. Через годинку можна злити рідину і додати горішки, вони будуть тут дуже до речі.
3. Молоко прогрійте трохи, розчиніть в ньому дріжджі з невеликою кількістю цукру і борошна. Залиште на півгодинки.
4. Ось така класна опара вийшла в результаті.
5. Вершкове масло розтопіть, додайте цукор, що залишився.
6. Вилийте в опару, додайте цедру цитрусових і ванільний екстракт. Невеликими порціями всипати просіяне борошно.
7. Замісити м'яке тісто.
8. Додайте сухофрукти і горіхи, ретельно втрутився їх в тісто.
9. А далі залишилося тільки викласти у жароміцних форму, застелену пергаментом, і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько години.
10. Перед подачею сухофрукти в тесті можна присипати цукровою пудрою або полити глазур'ю, наприклад.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!