Сухофрукти в шоколаді
(покроковий рецепт з фото)
У цьому простому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати сухофрукти в шоколаді. Цей десерт можна сміливо подавати на свято. Такі цукерки вважаються найменш шкідливої солодкістю, так як основа натуральна!
Я давно готую такі цукерки самостійно. Роблю це з двох причин: 1. Натурально, 2. Недорого. Магазинні готові цукерки не завжди припадають до смаку. А такий варіант вигідний по грошах, і смак гарантовано відмінний!
- Чорнослив - 200 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Ізюм - 50 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Шоколад темний 75% - 200 грам
Заливаємо окропом чорнослив, родзинки і курагу. Ми залишаємо відмокати на кілька хвилин. Потім промиваємо водою, висушуємо рушником і перемелює в блендері з очищеними горіхами. Додаємо мед в загальну масу. Шоколад топимо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Якщо ви хочете, щоб цукерки були з невеликою кислинкою, то в отриману масу можна додати сік лимона. Змащуємо силіконові формочки шаром розтопленого шоколаду, відправляємо в морозилку на 4 хвилини, то ж робимо ще раз або два. Потім дістаємо формочки і викладаємо туди фруктову начинку, утрамбовуючи.
Заливаємо шоколадною сумішшю формочки з сухофруктами і горіхами. Знову заморожуємо цукерки, щоб шоколад затвердів. Зберігаємо такий десерт в холодильнику. Смачного!