Апельсинові часточки в шоколаді
(покроковий рецепт з фото)
Фрукти в шоколаді приготувати дуже просто, але виходить такий десерт неймовірно красивим і святковим. Головне в приготуванні апельсинових часточок в шоколаді - якісний шоколад і свіжі фрукти.
Хочу розповісти вам, як приготувати апельсинові часточки в шоколаді - дуже смачний десерт, який відмінно підійде в якості прикраси столу під час новорічних свят. Таким чином можна приготувати не тільки апельсини, але і інші фрукти. Раджу вам брати саме чорний шоколад з високим вмістом какао, так як він найкращим чином поєднується з апельсинами. Також обов'язково дайте шоколаду добре застигнути в прохолодному місці, щоб десерт не танув в руках занадто швидко.
- Апельсини - 500 грам
- Шоколад чорний - 100 грам
- Вода - 150 грам
- Цукор - 500 грам
1. Добре вимиті і обсушені апельсини наріжте кружальцями завтовшки в півсантиметра. У сотейнику змішайте цукор і воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
2. Викладіть апельсинові кружечки, на дуже повільному вогні проваріть апельсини протягом 30 хвилин. Під час варіння переверніть часточки кілька разів. Вимкніть вогонь і повністю остудіть.
3. Викладіть апельсини в друшляк і залиште на 30 хвилин. Викладіть часточки апельсина на решітку в один шар і відправте в розігріту до 140 градусів духовку на 30 хвилин, попередньо встановивши застелений папером для випічки деко на нижній рівень духовки.
4. Вимкніть духовку, відкрийте дверцята і повністю остудіть апельсини. Розріжте навпіл остиглі апельсини. Розтопіть шоколад на водяній бані, опустіть кожну часточку в шоколад і викладіть на папір для випічки.
5. Поставте апельсини в прохолодне місце до повного застигання шоколаду. Смачного!