Рецепт Тушковані сухофрукти фото

Тушковані сухофрукти
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Сухофрукти
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарніри , Начинки
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

Тушковані сухофрукти дуже смачні і корисні. Це просто джерело вітамінів! Вони чудово підійдуть для приготування будь-якого м'яса, птиці або плову. Також можуть бути і окремим гарніром.

Опис приготування:

Тушковані сухофрукти використовуються для приготування різноманітних страв, їх можна подати як доповнення до смажених, тушкованим або запеченим м'яса, курці або качці. Прекрасно поєднуються вони і з відвареним рисом.

Для приготування тушкованих сухофруктів можете використовувати і інші відповідні спеції. Можна використовувати суміш різних сухофруктів, як у мене, або тушкувати щось одне, наприклад - чорнослив, курагу або родзинки. Це залежить від того, де вони будуть використовуватися. Гасити сухофрукти можна як цілими, так і розрізаними на невеликі частини. Готові тушковані сухофрукти можна зберігати в холодильнику в щільно закритому посуді до трьох діб.


  • Сухофрукти - 250 - 300 грам (у мене: інжир, чорнослив, сухий банан, фінік без кісточки, родзинки)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Перець болгарський - 1/6 штуки (червоний)
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком
  • Масло топлене - 1-2 Ст. Ложок
тушковані сухофрукти - фото крок 1
1. Сухофрукти добре вимийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода. Якщо сухофрукти занадто тверді, можете замочити їх у теплій воді на 20-30 хвилин.
тушковані сухофрукти - фото крок 2
2. Овочі вимийте, Очистіть і наріжте. Цибулю і моркву - невеликими півкільцями, перець - довільно. Обсмажте все на маслі до м'якості. Періодично помішуйте. Додайте сіль і перець за смаком.
тушковані сухофрукти - фото крок 3
3. Тепер додайте до обсмаженою овочам сухофрукти, тушкуйте все під кришкою ще 10-15 хвилин. Тушковані сухофрукти готові!

Схожі рецепти