Тушковані сухофрукти
(покроковий рецепт з фото)
Тушковані сухофрукти дуже смачні і корисні. Це просто джерело вітамінів! Вони чудово підійдуть для приготування будь-якого м'яса, птиці або плову. Також можуть бути і окремим гарніром.
Тушковані сухофрукти використовуються для приготування різноманітних страв, їх можна подати як доповнення до смажених, тушкованим або запеченим м'яса, курці або качці. Прекрасно поєднуються вони і з відвареним рисом.
Для приготування тушкованих сухофруктів можете використовувати і інші відповідні спеції. Можна використовувати суміш різних сухофруктів, як у мене, або тушкувати щось одне, наприклад - чорнослив, курагу або родзинки. Це залежить від того, де вони будуть використовуватися. Гасити сухофрукти можна як цілими, так і розрізаними на невеликі частини. Готові тушковані сухофрукти можна зберігати в холодильнику в щільно закритому посуді до трьох діб.
- Сухофрукти - 250 - 300 грам (у мене: інжир, чорнослив, сухий банан, фінік без кісточки, родзинки)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1/6 штуки (червоний)
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Масло топлене - 1-2 Ст. Ложок