Рецепт Суха ковбаса в домашніх умовах фото

Суха ковбаса в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
Пісні страви
На святковий стіл , На сніданок
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 5 дн. 13 г. 0 хв.

Якщо ви не довіряєте якості покупних м'ясних делікатесів, тоді спробуйте взяти на замітку цей вельми простий рецепт сухої ковбаси в домашніх умовах. Це відмінна закуска на всі випадки життя!

Опис приготування:

Сподіваюся, що цей варіант, як приготувати суху ковбасу в домашніх умовах, буде вам до смаку. У моїй родині її дуже люблять і постійно просять приготувати до будь-яких свят в якості закуски. Раджу спробувати, навряд чи вам ще захочеться купувати магазинний продукт.

  • Телятина - 1 кілограм
  • Сало - 500-700 грам
  • Сіль - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Коньяк - 5 Ст. Ложок
  • Перець - 1 За смаком
  • Часник - 5-10 зубчиків
  • Кишки - 4-6 штук
1
Процес, хоч і нескладний, займає досить багато часу, так що відразу рекомендую запастися терпінням. Для початку вимийте як слід м'ясо під проточною водою і обсушити його паперовою серветкою.
2
Наріжте тонкими пластинками м'ясо, викладіть його в глибоку миску.
3
З'єднайте 2 ложки солі, 1 ложку цукру і перець за смаком. Як випливає присипте м'ясо і перемішайте.
4
Влийте пару ложок коньяку (також можна використовувати горілку). Ще раз перемішайте і залиште на добу.
5
Сало також вимийте, обсушити і натріть з усіх боків сумішшю солі і часнику.
6
Через добу м'ясо і сало промокніть паперовими серветками, щоб прибрати всю вологу.
7
М'ясо пропустіть через м'ясорубку.
8
Сало відправте в морозилку і трохи подморозьте. Після наріжте дуже маленькими шматочками.
9
У мисочку з фаршем додайте 2 ложки солі, перець, цукор і коньяк. Все як слід перемішайте.
10
Кишки очистіть і вимийте добре під проточною водою.
11
Наповніть їх щільно фаршем, закріпіть краю.
12
Приберіть ковбасу в прохолодне місце з протягом. Відмінно підійде балкон. Додатково на перші 2-3 доби можна встановити вентилятор або повісити ковбасу під витяжку, наприклад.
13
Днів через 7-10 можна пробувати, що вийшло. Але краще залишити до тих пір, поки вона хороша не підсохне.

Схожі рецепти