Судак по-польськи
(покроковий рецепт з фото)
Цей класичний рецепт судака по-польськи сподобається всім любителям ніжною а ароматної рибки, - ми будемо її гасити у вершковому соусі, так що блюдо вийде по вищому розряду, гості оцінять!
Особисто мені цей рецепт приготування судака по-польськи подобається своєю незвичністю, - адже завдяки яєчно-вершковому соусу смакові відтінки відразу ж змінюються, і я вам гарантую, - такого ви ще не пробували! Давайте ж дізнаємося, як приготувати судака по-польськи:
1. В окремій каструлі відразу ж ставимо відварюватися яйця, як на салат.
2. Паралельно ставимо на вогонь каструльку з водою (приблизно літр), куди додамо очищений цибулю з морквою, перець горошком, лаврушку, і дрібку-другу солі. Варимо приблизно 20 хвилин.
3. Тим часом підготуємо філе судака, і викладаємо його в глибоку сковороду. Заливаємо відваром з каструльки, я тону 10 хвилин на середньому вогні.
4. Тепер займемося соусом, - розтоплюємо вершкове масло, а відварені яйця подрібнюємо в кашку, або нарізаємо півкільцями. Змішуємо, проварюємо кілька хвилин, і додаємо спеції, зелень, сіль, перець, - чого вашій душі завгодно! Я, наприклад, люблю ще додавати скибочки лимона в соус.
5. Філе дістаємо з відвару, поливаємо свіжим соусом - і можна подавати!
Вид, цей простий рецепт судака по-польськи насправді дуже простий і універсальний, - впораються навіть новачки на кухні! До того ж, таке ніжне блюдо відмінно поєднується з будь-яким гарніром, спробуйте!
- Судак - 700 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець горошком - 6 штук
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
1. В окремій каструлі відразу ж ставимо відварюватися яйця, як на салат.
2. Паралельно ставимо на вогонь каструльку з водою (приблизно літр), куди додамо очищений цибулю з морквою, перець горошком, лаврушку, і дрібку-другу солі. Варимо приблизно 20 хвилин.
3. Тим часом підготуємо філе судака, і викладаємо його в глибоку сковороду. Заливаємо відваром з каструльки, я тону 10 хвилин на середньому вогні.
4. Тепер займемося соусом, - розтоплюємо вершкове масло, а відварені яйця подрібнюємо в кашку, або нарізаємо півкільцями. Змішуємо, проварюємо кілька хвилин, і додаємо спеції, зелень, сіль, перець, - чого вашій душі завгодно! Я, наприклад, люблю ще додавати скибочки лимона в соус.
5. Філе дістаємо з відвару, поливаємо свіжим соусом - і можна подавати!
Вид, цей простий рецепт судака по-польськи насправді дуже простий і універсальний, - впораються навіть новачки на кухні! До того ж, таке ніжне блюдо відмінно поєднується з будь-яким гарніром, спробуйте!