Рецепт Судак гарячого копчення фото

Судак гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Судак
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Страви копчені
Кількість порцій: 8
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати судака гарячого копчення. Для готування нам знадобиться герметично закриває коптильня. Процес копчення трудомісткий, однак результат того точно варто!

Опис приготування:

Перед початком готування необхідно як слід випатрати судака, ображати хвости і приберіть зябра. Рибу для копчення бажано підбирати однакового розміру. Тоді судак прокоптить рівномірно. Сіль можна класти за смаком, я, наприклад, приготувала малосольну рибу.

  • Судак - 4 штуки
  • Спеції - 1 Ст. Ложка
судак гарячого копчення - фото крок 1
Очищеного судака гарненько натираємо крупною сіллю на свій смак. Спеції можна додати, а можна і обійтися, хто як любить. Ми залишаємо судака на ніч в холодильнику.
судак гарячого копчення - фото крок 2
Перед копченням промиваємо судака в проточній воді (можна замочити її на півгодини). Просушуємо її деякий час при кімнатній температурі, щоб позбутися від вологи. Готуємо коптильню, замочуємо тріски в воді. Рибу обв'язуємо шпагатній мотузкою. Коли тріски зволожаться, зливаємо рідину. Викладаємо тріски в чашу коптильні рівним шаром. Фіксуємо над ними піддон, куди буде стікати волога і жир з рибки. Вішаємо судака на гачки, накриваємо куполом. Місце стику купола закриваємо жароміцним матеріалом.
судак гарячого копчення - фото крок 3
Бажано, щоб в процесі копчення запах судака не відчувалося. Це є ознакою правильного копчення. Над плитою важливо включити витяжку, щоб дим поглинався. Коптимо на максимальному вогні 15 хвилин. Після зменшуємо газ і коптимо ще півгодини. Потім робимо вогонь максимальним і завершуємо копчення протягом п'яти хвилин. Вимикаємо вогонь і даємо судака постояти ще хвилин 10. Наша смачна золотиста рибка готова, пробуємо її!

Схожі рецепти