Судак гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати судака гарячого копчення. Для готування нам знадобиться герметично закриває коптильня. Процес копчення трудомісткий, однак результат того точно варто!
Опис приготування:
Перед початком готування необхідно як слід випатрати судака, ображати хвости і приберіть зябра. Рибу для копчення бажано підбирати однакового розміру. Тоді судак прокоптить рівномірно. Сіль можна класти за смаком, я, наприклад, приготувала малосольну рибу.
- Судак - 4 штуки
- Спеції - 1 Ст. Ложка
Очищеного судака гарненько натираємо крупною сіллю на свій смак. Спеції можна додати, а можна і обійтися, хто як любить. Ми залишаємо судака на ніч в холодильнику.
Перед копченням промиваємо судака в проточній воді (можна замочити її на півгодини). Просушуємо її деякий час при кімнатній температурі, щоб позбутися від вологи. Готуємо коптильню, замочуємо тріски в воді. Рибу обв'язуємо шпагатній мотузкою. Коли тріски зволожаться, зливаємо рідину. Викладаємо тріски в чашу коптильні рівним шаром. Фіксуємо над ними піддон, куди буде стікати волога і жир з рибки. Вішаємо судака на гачки, накриваємо куполом. Місце стику купола закриваємо жароміцним матеріалом.
Бажано, щоб в процесі копчення запах судака не відчувалося. Це є ознакою правильного копчення. Над плитою важливо включити витяжку, щоб дим поглинався. Коптимо на максимальному вогні 15 хвилин. Після зменшуємо газ і коптимо ще півгодини. Потім робимо вогонь максимальним і завершуємо копчення протягом п'яти хвилин. Вимикаємо вогонь і даємо судака постояти ще хвилин 10. Наша смачна золотиста рибка готова, пробуємо її!