Рецепт Судак гарячого копчення фото

Судак гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Судак
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Страви копчені

Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати судака гарячого копчення. Для готування нам знадобиться герметично закриває коптильня. Процес копчення трудомісткий, однак результат того точно варто!

Перед початком готування необхідно як слід випатрати судака, ображати хвости і приберіть зябра. Рибу для копчення бажано підбирати однакового розміру. Тоді судак прокоптить рівномірно. Сіль можна класти за смаком, я, наприклад, приготувала малосольну рибу.

  • Судак - 4 штуки
  • Спеції - 1 Ст. Ложка
судак гарячого копчення - фото крок 1
Очищеного судака гарненько натираємо крупною сіллю на свій смак. Спеції можна додати, а можна і обійтися, хто як любить. Ми залишаємо судака на ніч в холодильнику.
судак гарячого копчення - фото крок 2
Перед копченням промиваємо судака в проточній воді (можна замочити її на півгодини). Просушуємо її деякий час при кімнатній температурі, щоб позбутися від вологи. Готуємо коптильню, замочуємо тріски в воді. Рибу обв'язуємо шпагатній мотузкою. Коли тріски зволожаться, зливаємо рідину. Викладаємо тріски в чашу коптильні рівним шаром. Фіксуємо над ними піддон, куди буде стікати волога і жир з рибки. Вішаємо судака на гачки, накриваємо куполом. Місце стику купола закриваємо жароміцним матеріалом.
судак гарячого копчення - фото крок 3
Бажано, щоб в процесі копчення запах судака не відчувалося. Це є ознакою правильного копчення. Над плитою важливо включити витяжку, щоб дим поглинався. Коптимо на максимальному вогні 15 хвилин. Після зменшуємо газ і коптимо ще півгодини. Потім робимо вогонь максимальним і завершуємо копчення протягом п'яти хвилин. Вимикаємо вогонь і даємо судака постояти ще хвилин 10. Наша смачна золотиста рибка готова, пробуємо її!

Схожі рецепти