Стейк
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати хороший стейк не так просто. Потрібно знати певні нюанси. І сьогодні я розповім вам, як приготувати стейк, розповім все секрети і премудрості, щоб вийшло смачне м'ясо.
Якщо використовуєте заморожене м'ясо, то ні в якому разі не можна розморожувати його в мікрохвильовці, інакше воно почне готуватися прямо там. Також не слід відбивати м'ясо, тоді з нього витече сік і стейк вийде сухим і несмачним. Зверніть увагу, що смажити його потрібно на сухій сковороді, без додавання масла. Тому що маслом потрібно змастити м'ясо.
- Яловичина - 1 штука (порційний шматок (стейк) 3-5 см завтовшки)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Спеції для смаження м'яса - За смаком
- Масло оливкове - За смаком
1
Оптимальним варіантом для розморожування м'яса буде помістити його в упаковці в холодну воду. Але взагалі для стейка краще брати свіже, не морожене м'ясо.
2
Стейк рясно змастіть сіллю, перцем і приправами. Ще потрібно змастити маслом для того, щоб м'ясо добре пропеклося всередині.
3
Розігрійте суху сковороду і покладіть стейк на неї без додавання масла.
4
Підсмажте з кожного боку по 2, 5 хвилини два рази. В процесі можете поливати м'ясо соком, що виділився. Цього достатньо. Стейк готовий.
5
Прикрасьте зеленню і подавайте на стіл. Смачного!