Рецепт Стейк зі свинини з розмарином фото

Стейк зі свинини з розмарином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Зелень
Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Стейк
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Справжня чоловіча страва - добре прожарений ароматний шматок м'яса:) До обіду або вечері - такої страви чоловіки завжди раді. А приготувати таку страву дуже легко, найголовніше - вибрати гарне м'ясо.

Опис приготування:

Ароматний і добре прожарений шматок м'яса… який чоловік відязикаться від такої страви? Щоб приготувати стейки зі свинини, багато зусиль і часу витрачати не потрібно. Мінімум спецій, мінімум часу, правильний рецепт - і смачне м'ясо готове. Я сподіваюся, що за допомогою цього рецепта, в якому розказано, як приготувати свинячий стейк з розмарином, ви зробите дуже смачна страва. Найголовніше - вибрати правильне м'ясо, щоб стейк не вдався жорстким, як підошва. Як на мене, так найкраще взяти свинячу шию. Вона і м'яка, і досить жирна. Ну, а якщо ваш стейк НЕ присмажився на сковороді (так може вийти якщо м'ясо занадто товсте або вогонь був занадто великим) поставте м'ясо під фольгою в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 10-15.

  • Свиняча шийка - 300-400 грам
  • Розмарин - 1 штука (гілочка)
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Сіль - 2 щіпки
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
стейк зі свинини з розмарином - фото крок 1
Розрізаємо шматок шийки поперек волокон на два стейка. Товщина кожного повинна бути приблизно 1.8-2 см. Посипаємо сіллю і перцем з усіх боків.
стейк зі свинини з розмарином - фото крок 2
Очистимо часник, разрежем кожен зубчик на 2-3 часточки. Гілочку розмарину поділимо на 4 частини і трохи пам'ятаємо. Викладемо, трохи вдавлюючи в м'якоть, часник і шматочки розмарину на кожен стейк з обох сторін.
стейк зі свинини з розмарином - фото крок 3
Якщо у вас є сковорода з антипригарним покриттям, смажити стейки будемо без масла. Якщо ні - додайте пару ложок рослинного масла. Нагріваємо сковороду на вогні більше середнього, викладаємо на неї стейки.
стейк зі свинини з розмарином - фото крок 4
Коли нижня сторона стейка добре підрум'яниться, перевертаємо м'ясо і обсмажуємо з іншого боку.

Схожі рецепти