Рецепт Стейк з кров'ю фото

Стейк з кров'ю
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
М'ясо
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Стейк

Для любителів ароматного і ніжного м'яса пропоную вельми простий рецепт стейка з кров'ю, який можна доповнити апетитним соусом і подавати з салатом або гарніром за смаком.

В рецепт приготування стейка з кров'ю можна використовувати будь-які частини яловичини, в залежності від смакових уподобань. Час смаження залежить від товщини м'яса, але щоб вийшла необхідна ступінь прожарювання, важливо не перетримати стейк на сковороді.

  • Філе міньйон - 500 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
стейк з кров'ю - фото крок 1
1. М'ясо, зрозуміло, потрібно брати тільки перевіреної якості і найсвіжіше. В даному варіанті використовується філе міньйон, найніжніша частина філе.
стейк з кров'ю - фото крок 2
2. Насамперед необхідно вимити і добре просушити яловичину. Нарізати товстими шматочками, близько 4-4.5 сантиметрів. Щоб стейк з кров'ю в домашніх умовах був акуратною форми, необхідно закріпити його. Використовувати для цього можна звичайну чисту нитку. Це дозволить під час смаження НЕ розповзтися м'яса по сковороді.
стейк з кров'ю - фото крок 3
3. У невеликій мисці з'єднати сіль, перець і оливкове масло. Використовувати різні спеції в рецепт приготування стейка з кров'ю не рекомендую, щоб не перебити смак самого м'яса. Доповнити його при подачі можна соусом. За допомогою пензлика змастити м'ясо з двох сторін і з боків.
стейк з кров'ю - фото крок 4
4. Ідеальним варіантом для приготування стейка є гриль. З його допомогою можна зробити ідеальне м'ясо будь прожарювання. Якщо гриля під рукою немає, то підійде і звичайна сковорода. Також після попередньої обжарки м'ясо можна відправити в духовку, щоб довести до готовності. Однак в цьому випадку досить складно стежити за ступенем прожарювання. Смажити стейк потрібно близько 4-6 хвилин з кожного боку, в залежності від товщини шматочка.
стейк з кров'ю - фото крок 5
5. Ось такий простий рецепт стейка з кров'ю. Подавати його до столу потрібно відразу після приготування. Доповнити можна як гострим, так і кисло-солодким соусом. На розрізі м'ясо має бути рожевим і виділяти сік.

Схожі рецепти