Рецепт Стейк без рук фото

Стейк без рук
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Молочні продукти , Вершки , Зелень , Яловичина , Говяжа вирізка , Часник
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження
Гарячі страви , Стейк
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 40 хв.

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати стейк без рук, дуже соковитий, м'який, прожарений і неймовірно красивий. Він відмінно підійде в якості гарячого блюда на будь-яке свято і святкова вечеря.

Опис приготування:

Електричний гриль хороший тим, що з його допомогою можна приготувати дивовижні стейки, не доклавши особливо великих зусиль. Наприклад, за допомогою гриля ви можете приготувати відразу кілька видів стейка з різним ступенем прожарювання. Обов'язково приготувати соуси до стейку: чімічуррі і вершково-гірчичний, саме вони роблю стейки дуже смачними і надають їм нові нотки смаку. Жир, який стікає в спеціальний контейнер гриля під час приготування стейків, можна використовувати в інших стравах.

  • Стейки яловичі - 3-4 штук
  • Оливкова олія - 1/2 склянки
  • Петрушка подрібнена - 1 Склянка
  • Кінза подрібнена - 1 Склянка
  • Ріпчаста цибуля - 1/2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Сік лайма - 3 Ст. Ложки
  • Червоний винний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Перецьь чилі - 1 штука
  • Сіль - 1 За смаком
  • Перець - 1 За смаком
  • Вершки 30% - 1/2 склянки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Солодка гірчиця з зернами - 1, 5 Ст. Ложки
стейк без рук - фото крок 1
1. Для початку поставте розігріватися гриль. Стейки (якщо вони все приблизно однакової товщини, то запікати їх можна все разом) промокніть паперовим рушником. Змастіть оливковою олією, приправити сіллю, поперчіть і відправте на гриль. Виставте необхідну вам ступінь прожарювання і залиште стейки запікатися.
стейк без рук - фото крок 2
2. Тим часом приготуйте чімічуррі: петрушку і кінзу добре подрібніть, додайте до них подрібнену цибулю, оливкова олія, часник, сік лайма, винний оцет, перець чилі, сіль і перець. Подрібніть за допомогою блендера.
стейк без рук - фото крок 3
3. Приготуйте вершково-гірчичний соус: вершки змішайте з гірчицею і вершковим маслом, надішліть їх розтопитися на великому вогні, після чого зменшіть вогонь і варіть приблизно 5 хвилин.
стейк без рук - фото крок 4
4. Готові стейки подавайте з соусами. Смачного!

Схожі рецепти