Стейк без рук
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати стейк без рук, дуже соковитий, м'який, прожарений і неймовірно красивий. Він відмінно підійде в якості гарячого блюда на будь-яке свято і святкова вечеря.
Електричний гриль хороший тим, що з його допомогою можна приготувати дивовижні стейки, не доклавши особливо великих зусиль. Наприклад, за допомогою гриля ви можете приготувати відразу кілька видів стейка з різним ступенем прожарювання. Обов'язково приготувати соуси до стейку: чімічуррі і вершково-гірчичний, саме вони роблю стейки дуже смачними і надають їм нові нотки смаку. Жир, який стікає в спеціальний контейнер гриля під час приготування стейків, можна використовувати в інших стравах.
- Стейки яловичі - 3-4 штук
- Оливкова олія - 1/2 склянки
- Петрушка подрібнена - 1 Склянка
- Кінза подрібнена - 1 Склянка
- Ріпчаста цибуля - 1/2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Сік лайма - 3 Ст. Ложки
- Червоний винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Перецьь чилі - 1 штука
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
- Вершки 30% - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Солодка гірчиця з зернами - 1, 5 Ст. Ложки
1. Для початку поставте розігріватися гриль. Стейки (якщо вони все приблизно однакової товщини, то запікати їх можна все разом) промокніть паперовим рушником. Змастіть оливковою олією, приправити сіллю, поперчіть і відправте на гриль. Виставте необхідну вам ступінь прожарювання і залиште стейки запікатися.
2. Тим часом приготуйте чімічуррі: петрушку і кінзу добре подрібніть, додайте до них подрібнену цибулю, оливкова олія, часник, сік лайма, винний оцет, перець чилі, сіль і перець. Подрібніть за допомогою блендера.
3. Приготуйте вершково-гірчичний соус: вершки змішайте з гірчицею і вершковим маслом, надішліть їх розтопитися на великому вогні, після чого зменшіть вогонь і варіть приблизно 5 хвилин.
4. Готові стейки подавайте з соусами. Смачного!