Спагеті з броколі
(покроковий рецепт з фото)
Спагеті - універсальний інгредієнт, з яким можна створити тисячі різних страв. У весняно-літній сезон пропоную приготувати спагетті з броколі і побалувати свій організм вітамінчики.
При приготуванні пасти з брокколі головне - не переварити макарони і "розм'якшити" брокколі. Смак, колір і консистенція страви виходять обладнаний! Я впевнена, що це просте, але дуже смачна страва сподобається навіть тим, хто брокколі на дух не переносить. Особисто я саме так і перестала ненавидіти брокколі - приготувала, сподобалося, тепер їм з великим задоволенням. Так що, можна сказати, рецепт пасти з брокколі відкрив для мене цей корисний овоч Обов'язково спробуйте!
- Брокколі - 220 грам
- Спагеті - 220 грам
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Ріпчаста цибуля - 1/2 штуки (дрібно нарізати.)
- Часник - 1 зубчик (пропустити через прес.)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - - За смаком (можна використовувати і чилі-порошок.)
- Вершки (жирні) - 4 чайних ложки

1. Очистіть брокколі і наріжте дрібними кубиками.

2. Брокколі опустіть у воду, в якій потім будете варити спагетті, кілька хвилин їх поварите (краще робити це на пару! ). Нам потрібно, щоб брокколі стали м'якими.

3. Зваріть спагеті al dente. Відлийте чашку води, в якій варилася паста, і відставте її в сторону. Іншу воду вилийте, каструлю будемо використовувати для смаження. Дрібно наріжте цибулю.

4. На дно каструлі покладете масло і влийте оливкову олію. Нагрійте до середньої температури і протягом 5-7 хвилин смажте цибулю. Потім додайте часник і смажте ще пару хвилин. Додайте брокколі, сіль і перець, все перемішайте і смажте ще кілька хвилин.

5. Додайте вершки, помішуючи, тушьте протягом 30 сек. Потім все помістіть в блендер і збийте.

4. Готовий соус і пасту перекладіть назад в каструлю, додайте чашку раніше залишеної води, все перемішайте і пару хвилин готуйте, помішуючи, на середній температурі. На тертці натріть Пармезан.

5. Пасту з брокколі перекладіть в тарілку, рясно посипте пармезаном. Блюдо готово! приємного!