Рецепт Спагеті Alliot масло фото

Спагеті Alliot масло
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Молочні продукти , Вершки
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Обід за 30 хвилин
Гарячі страви , Макаронні вироби , Спагеті
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв.

Спагеті Аліо оліо в перекладі з італійської означає - спагетті з часником і маслом. Найпростіше блюдо італійської кухні, рецептом якого я сьогодні з вами поділюся.

Опис приготування:

Спагеті Alliot масло (в оригіналі - Спагеті Aglio й попурі) є традиційним, класичним італійським блюдом, придуманим в регіоні Абруццо. Сьогодні, втім, це блюдо подають в будь-якій точці чобітка. Рецепт спагеті Аліо оліо один і той же всюди (що для Італії рідкість, там в кожному селі кожне блюдо готують якось по-своєму), є тільки єдина відмінність - деякі додають гострий перець чилі, деякі не додають. Крім того, часто в це блюдо додають ще й тертий сир, хоча за оригінальним рецептом його там бути не повинно.

Така паста Аліо оліо зазвичай подається як перша страва. У нашому меню ця страва може зайняти місце гарніру.

Удачі в приготуванні!

  • Спагеті - 200 грам
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Перець чилі - 1 штука (по бажанню)
спагеті Alliot масло - фото крок 1
Спагеті відварюємо, як зазначено в інструкції на упаковці (зазвичай 7-8 хвилин в киплячій підсоленій воді).
спагеті Alliot масло - фото крок 2
У сковороді розігріваємо оливкове масло.
спагеті Alliot масло - фото крок 3
У розігріте масло кладемо дрібно нарізаний часник. Обсмажуємо 1-2 хвилини.
спагеті Alliot масло - фото крок 4
Далі я трохи змінив класичний рецепт спагетті Аліо оліо і додав в сковороду гострого перцю чилі. Однак в оригінальному рецепті його немає, тому можете цей крок пропустити.
спагеті Alliot масло - фото крок 5
Смажимо буквально 1-2 хвилини до легкого аромату часнику - і знімаємо з вогню. Власне, вміст сковороди - це і є соус для спагетті Аліо оліо. Знімаємо з вогню.
спагеті Alliot масло - фото крок 6
Змішуємо спагетті і соус, гарненько перемішуємо - і можна подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти