Соютма з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Відварену в казані баранину з овочами в Азербайджані називають соютма. Але не просто відварену - це блюдо справжній витвір мистецтва. Переконайтеся самі!
Для приготування соютми з баранини вам буде потрібно великий чавунний казан. Наріжте телятину і м'ясо з баранячої ноги шматками, приправити сіллю, поперчіть, додайте спеції і залиште ненадовго маринуватися. Підготуйте плоскі шматки м'яса з баранячих боків для обгортання рулету. Розкладіть на їх мариноване м'ясо, шматки айви і морква. Загорніть і перетягніть мотузкою м'ясний рулет. У казан з гарячою підсоленою водою покладіть баранячу гомілку, половинки айви, цибулини і рулет. Варіть на слабкому вогні протягом 4 годин, перевертаючи рулет кожну годину. Готовий рулет підвісьте на повітрі до повного охолодження, потім наріжте на порції. Відваріть картоплю, посипте зеленню, подавайте рулет з гомілкою на блюді. Смачного!
- Бараняча м'якоть з ребер і ноги - 4-5 кілограм
- Телятина - 1 кілограм
- Бараняча гомілку - 4 штуки
- Цибуля - 2-3 штук
- Морква - 3-4 штук
- Айва - 8-10 штук
- Сіль, перець, спеції - За смаком