Рецепт Соютма з баранини фото

Соютма з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Телятина , Баранина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На природу , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Відварену в казані баранину з овочами в Азербайджані називають соютма. Але не просто відварену - це блюдо справжній витвір мистецтва. Переконайтеся самі!

Опис приготування:

Для приготування соютми з баранини вам буде потрібно великий чавунний казан. Наріжте телятину і м'ясо з баранячої ноги шматками, приправити сіллю, поперчіть, додайте спеції і залиште ненадовго маринуватися. Підготуйте плоскі шматки м'яса з баранячих боків для обгортання рулету. Розкладіть на їх мариноване м'ясо, шматки айви і морква. Загорніть і перетягніть мотузкою м'ясний рулет. У казан з гарячою підсоленою водою покладіть баранячу гомілку, половинки айви, цибулини і рулет. Варіть на слабкому вогні протягом 4 годин, перевертаючи рулет кожну годину. Готовий рулет підвісьте на повітрі до повного охолодження, потім наріжте на порції. Відваріть картоплю, посипте зеленню, подавайте рулет з гомілкою на блюді. Смачного!

  • Бараняча м'якоть з ребер і ноги - 4-5 кілограм
  • Телятина - 1 кілограм
  • Бараняча гомілку - 4 штуки
  • Цибуля - 2-3 штук
  • Морква - 3-4 штук
  • Айва - 8-10 штук
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
соютма з баранини - фото крок 1
Для оболонки м'ясного рулету вам знадобиться бараняча м'якоть, зрізана з боків. Їй буде зручно обертати начинку. М'ясо з баранячої ноги і телятину поріжте великими шматками.
соютма з баранини - фото крок 2
Шматки баранини і телятини посоліть, поперчіть і посипте спеціями за смаком. Залиште їх приблизно на годину маринуватися.
соютма з баранини - фото крок 3
Розкладіть плоскі шматки баранини, на них викладіть мариноване м'ясо.
соютма з баранини - фото крок 4
Додайте шматочки айви і очищену моркву.
соютма з баранини - фото крок 5
Загорніть рулет.
соютма з баранини - фото крок 6
Перев'яжіть його шпагатом і скрутіть кільцем - так буде зручніше варити його в казані.
соютма з баранини - фото крок 7
Нагрійте в великому казані воду, посоліть і помістіть в неї баранячі голяшки.
соютма з баранини - фото крок 8
Наріжте кілька плодів айви навпіл, очистіть 2-3 цибулини.
соютма з баранини - фото крок 9
Їх також відправте в казан, а зверху покладіть м'ясний рулет. Прикрийте казан кришкою, залишивши невеликий отвір, щоб виходив зайву пару.
соютма з баранини - фото крок 10
Варіть на слабкому вогні протягом 4 годин, перевертаючи рулет кожну годину.
соютма з баранини - фото крок 11
Готовий рулет підвісьте на повітрі до повного охолодження, потім наріжте на порції. Відваріть картоплю, посипте зеленню, подавайте рулет з гомілкою на блюді.

Схожі рецепти