Соус зі сметани для курки
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте новий рецепт курочки? Пропоную вам прості рекомендації, як зробити соус зі сметани для курки - дивно смачний, ароматний і насичений. З ним птах буде соковитою і дуже ніжною.
Цей простий соус зі сметани для курки в домашніх умовах можна використовувати як для маринування, так і для подачі на стіл. Для маринаду краще робити соус більш рідким, до того ж, це дасть можливість відразу запікати в ньому курочку.
- Курка - 1 кілограм
- Крем - 150 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Свіжа зелень - 50 грам
1. Рецепт приготування соусу зі сметани для курки досить простий, тим і привабливий для багатьох господинь. Сметану краще використовувати жирну, щоб соус мав більш густу консистенцію.
2. Свіжу зелень вимити, просушити і подрібнити. Використовувати можна абсолютно будь-яку зелень, яка є під рукою - кріп, петрушка, базилік і т.Д. Якщо під рукою немає свіжої, підійдуть і сушені трави - прованські, наприклад.
3. Часник очистити і видавити через прес. Для маринаду підійде і дрібно рубаний, а ось для соусу краще використовувати видавлений або натертий на тертці. Додати часник до сметані із зеленню і як слід перемішати.
4. Посолити і поперчити за смаком. При бажанні можна додати для більш цікавого кольору паприку.
5. Соус зі сметани для курки в домашніх умовах готовий до подачі на стіл. Якщо є бажання використовувати його в якості маринаду, тоді необхідно влити до сметані злегка тепле молоко. Все ретельно перемішати до однорідної консистенції.
6. Курку промити, просушити і розрізати на порційні шматочки. Надіслати в сметанний соус і залишити на 30-40 хвилин. При бажанні можна в цьому ж маринаді і запікати курочку. Необхідно викласти курку на деко або в форму для запікання і залити залишками маринаду. Відправити в розігріту духовку на 45-60 хвилин, в залежності від розміру шматочків. У процесі приготування можна перевернути курочку, щоб вийшла рівномірна корочка.